Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a cântat la chitară în timp ce medicii îi înlăturau tumoarea de pe creier

Un bărbat diagnosticat cu o tumoare beningă cerebrală a fost operat de o echipă de medici în timp ce cânta la chitară, relatează BBC.

Musa Manzini este cântăreț de jazz, iar diagnosticul pus de medici l-a devastat. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală pe creier, iar în timpul operației chirurgii l-au trezit pe Musa din anestezie și l-au rugat să le cânte la chitară.

Aceasta este o practică neobișnuită în Africa de Sud, dar era singura cale prin care bărbatul putea să rămână treaz, iar medicii să îi înlăture tumoarea.

”Când mi-au dat chitara, mi-au spus că e singurul lucru asupra căruia mă pot concentra și care poate să mă țină treaz. Însă îmi era foarte greu să mă concentrez pentru că eram între realitate și efectul anesteziei”, a spus Musa Manzini.

”Este cel mai ciudat sentiment pentru că ești între somn și realitate. Prima dată m-au anesteziat pentru a putea face o incizie, apoi m-au trezit că să rămân în viața. E ciudat pentru că medicii erau chiar înauntrul creierului meu”, a mai spus acesta.

Citește și
copil operat
Bebeluşul născut cu o malformaţie la inimă, operat de urgenţă. De ce se tem medicii

Operația a decurs excelent, medicii reușind să îi înlăture 90% din tumoare, nefiind însă siguri dacă boala va reveni sau nu.

„Cel mai bine pentru el a fost să fie treaz pe parcursul intervenției chirurgicale. Astfel am putut elimina un procent mai mare din tumoarea care i-a afectat creierul”, a spus neurochirugul Basil Enicker.

”Sper să producă mai multă muzică în viitor”, a mai adăugat acesta.

Cântărețul de jazz își dorește să facă muzică în continuare, iar chirurgii care l-au operat i-au promis că îi vor cumpăra următorul album.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult