Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat de doar 13 ani a murit după ce a testat o provocare lansată pe TikTok. ”A fost prea mult pentru corpul său"

Un băiat de doar 13 ani, din SUA, a murit după ce a pus în practică o provocare de pe TikTok, care se numește "Provocarea Benadryl".  

Potrivit CBS News, care citează ABC6, Jacob Stevens a murit după ce a stat aproape o săptămână conectat la un ventilator, după ce a consumat între 12 și 14 pastile din categoria medicamentelor antihistaminice, fără prescripție medicală, în încercarea de a-și induce halucinații.

Tatăl lui Jacob, Justin Stevens, a declarat pentru ABC6 că Jacob și prietenii săi se filmau în timp ce el testa această provocare apărută pe rețelele de socializare.

La un moment dat, corpul său a început să aibă convulsii. După asta, totul s-a întâmplat rapid și a fost ”prea mult pentru corpul său", a spus tatăl său.

După șase zile, timp în care a fost conectat la un ventilator, Jacob a murit, un moment dramatic, pe care tatăl său îndurerat l-a numit "cea mai rea zi din viața lui".

Citește și
tik tok interzis in Montana
Primul stat american care interzice aplicația TikTok pe dispozitivele personale. Legea merge la promulgare

După această tragedie, familia lui Jacob a decis să avertizeze și alți părinți, sfătuindu-i să monitorizeze activitatea online a copiilor lor, pentru a evita producerea unor noi drame.

De asemenea, tatăl său a contactat autoritățile locale, pentru a le cere să impună o restricție de vârstă la cumpărarea unor medicamente precum Benadryl.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a tras un semnal de alarmă cu privire la supradozele care se produc după "Provocarea Benadryl", de pe TikTok, de ani de zile.

Benadryl conține difenhidramină, un antihistaminic care ameliorează temporar simptomele cauzate de guturai, alergii ale căilor respiratorii superioare sau răceala comună, cum ar fi curgerea nasului și strănutul. Potrivit FDA, difenhidramina este sigură și eficientă atunci când este utilizată conform recomandărilor, însă dozele mai mari pot provoca probleme cardiace grave, convulsii, comă sau chiar moartea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult