Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un asteroid uriaș, mai mare decât London Eye, va trece pe lângă Pământ în weekendul Încoronării Regelui Charles al III-lea

Un asteroid, cu o lățime estimată la 30 de metri mai mare decât London Eye, va trece pe lângă Pământ în weekendul încoronării Regelui Charles al III-lea.

Un asteroid uriaș, estimat a fi mai mare decât London Eye, va trece pe lângă orbita Pământului în acest weekend, când are loc Încoronarea Regelui Charles al III-lea, scrie Daily Star.

Asteroidul 2023-HP1 va trece pe lângă orbita Pământului cu o viteză estimată de 11,6 km pe secundă, în jurul orei 22:40, duminică (7 mai).

Asteroidul, cu o lățime estimată la aproximativ 160 de metri, se va afla la aproximativ 10 milioane de kilometri de Pământ în cel mai apropiat punct al călătoriei sale prin spațiu, deși pare mult, este suficient de aproape pentru a fi calificat drept „Apropiere apropiată” de către geniștii de la NASA.

Asteroidul este cu 30 de metri mai lat decât London Eye și este așteptat să treacă pe lângă Pământ la aproximativ două ore și jumătate după ceremonia de Încoronare a Regelui, care are loc la Castelul Windsor.

Citește și
asteroid
Asteroidul uriaș care trece pe lângă Pământ, sâmbătă, descoperit de cercetători români | VIDEO cu „distrugătorul de orașe”

Din fericire, pentru toți cei care își fac griji în legătură cu Încoronarea Regelui, este foarte puțin probabil ca 2023-HP1, pe care NASA l-a clasificat ca fiind un „Near Earth Object (NEO)”, să provoace vreo perturbare a ceremoniei istorice, având în vedere cât de departe se va afla de Pământ.

În prezent, nu se știe de unde poate fi văzut asteroidul, deși aproape toți NEO-urile necesită echipament specializat pentru a fi văzute de pe Pământ.

„Asteroizii nu emit propria lor lumină vizibilă, așa că îi observăm în principal prin intermediul luminii solare pe care o reflectă”, a declarat anterior Dr. Susanna Kohler de la Societatea Astronomică Americană, despre asteroizi.

2023-HP1 este unul dintre cele peste 31.000 de obiecte apropiate de Pământ [NEO] identificate până în prezent, și se crede că multe altele așteaptă să fie descoperite.

Orice asteroid care călătorește la mai puțin de 30 de milioane de mile de orbita Pământului este clasificat ca NEO, iar NASA îi clasifică drept „obiecte potențial periculoase” dacă se apropie la mai puțin de 7.402.982 km de orbita Pământului și au un diametru mai mare de 0,140208 kilometri.

Până în prezent, aproximativ 2.300 de asteroizi au fost adăugați pe lista celor „potențial periculoși” și, deși niciunul dintre ei nu reprezintă un dezastru iminent, există întotdeauna riscul ca orbitele lor actuale să fie perturbate, trimițându-i pe o traiectorie de coliziune cu planeta noastră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult