Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un angajat al Twitter, care a fost concediat de Elon Musk, va primi o jumătate de milion de euro compensații

Un fost angajat al Twitter ar fi primit 550.000 de euro, după ce a fost concediat pentru că nu a răspuns la e-mailul lui Elon Musk care cerea mai multă muncă.

Potrivit Business Insider, care citează The Guardian, totul a început după ce Gary Rooney, care a lucrat la sediul european al Twitter din Dublin, nu a răspuns la un e-mail trimis de Elon Musk.

Musk a trimis e-mailul în noiembrie 2022, la mai puțin de o lună după finalizarea achiziției platformei în valoare de 44 de miliarde de dolari. El le cerea lucrătorilor să accepte să lucreze într-un ritm "extrem de dur" pentru a construi "noul Twitter" sau să demisioneze.

Miliardarul, care a redenumit compania X în anul următor, a scris: "Acest lucru va însemna să lucrați multe ore la intensitate ridicată. Numai o performanță excepțională va constitui o notă de trecere."

E-mailul său preciza că lucrătorii ar trebui să facă clic pe "da" pe un link pentru a face "parte din noul Twitter", iar cei care nu o vor face până a doua zi vor primi o indemnizație de concediere de trei luni.

Citește și
elon musk x
X-ul lui Elon Musk valorează mai puțin de jumătate din prețul pe care l-a plătit pentru Twitter

Trei zile mai târziu, compania i-a trimis un e-mail lui Rooney spunând că recunoaște "decizia sa de a demisiona și de a accepta oferta de separare voluntară".

Rooney a răspuns ulterior: "Nu am indicat în niciun moment Twitter că demisionez din funcție", dar compania a răspuns că, dacă nu faceți clic pe "da", acest lucru "este considerat ca și cum v-ați notificat demisia", a spus el, potrivit Irish Examiner.

Rooney a declarat, în cadrul unei audieri, că a crezut că e-mailul ar fi putut fi malware și că s-a temut să îl deschidă, potrivit Guardian.

Judecătorul Comisiei pentru Relații la Locul de Muncă a declarat, în documentul care prezintă decizia sa, că perioada de 24 de ore acordată de Musk pentru a răspunde ultimatumului său nu a fost un "preaviz rezonabil", a adăugat sursa.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Întreprinderi, Comerț și Ocuparea Forței de Muncă din Irlanda a declarat pentru Business Insider că decizia în acest caz a fost emisă luni, dar a spus că va fi publicată abia pe 26 august "pentru a oferi părților posibilitatea de a o lua în considerare în întregime".

Rooney a lucrat la Twitter din septembrie 2013 și avea o funcție de director când a părăsit compania, potrivit profilului său de LinkedIn.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult