Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un american a distrus intenționat două statui vechi de 2.000 de ani, la Vatican. Motivul pentru care s-a înfuriat turistul

Un turist american a făcut bucăți două sculpturi antice aflate la Vatican, după ce s-a enervat că nu îl poate vedea pe papă.

Bărbatul a cerut să-l vadă pe papă, potrivit ziarului Il Messaggero. Când i s-a spus că nu poate, el ar fi aruncat pe podea un bust roman. Pe cel de-al doilea l-a răsturnat, în timp ce fugea de la locul faptei, conform CNN.

Totul s-a întâmplat la Muzeul Chiaramonti, care face parte din Muzeele Vaticanului, unde se află aproximativ 1.000 de lucrări antice.

Cele două opere de artă au fost duse la atelierul intern pentru a fi evaluate. Din fericire, deși au aproximativ 2.000 de ani, se pare că ar fi vorba despre opere de artă secundare, mai degrabă decât opere celebre, a declarat o sursă pentru Il Messaggero.

Directorul Biroului de Presă pentru Muzeele Vaticanului, Matteo Alessandrini, a declarat pentru CNN că americanul are în jur de 50 de ani.

„Busturile erau prinse de rafturi în cui, dar dacă le tragi cu forță, se vor desprinde”, a spus el. „L-a tras pe unul și apoi pe celălalt, iar gardienii au venit imediat, l-au prins și l-au dus la poliția Vaticanului care l-a adus la audiere. În jurul orei 17:30 a fost predat autorităților italiene”, a continuat Matteo Alessandrini.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult