Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultima zi a Theresei May, la Downing Street. Cine îi va lua locul

Fost primar al Londrei şi totodată fost ministru de externe, controversatul Boris Johnson va prelua şefia guvernului britanic.

Anunţul a fost făcut în urmă cu scurt timp, după ce 160.000 de membri ai Partidului Conservator au votat prin corespondenţă. În ultima etapă a cursei, Boris Johnson l-a avut adversar pe actualul ministru de externe Jeremy Hunt, perceput drept "moderat".

În ultimele zile, mai mulţi miniştri conservatori au anunţat că vor demisiona dacă Boris Johnson ajunge la conducerea guvernului, întrucât acesta a refuzat să excludă un "Brexit fără acord'. Cel supranumit "BoJo" se va prezenta miercuri în faţa reginei Elisabeta a II-a, care îi va încredinţa responsabilitatea de a forma Guvernul.

Politicianul de 55 de ani va avea dificila misiune de a reuşi acolo unde Theresa May a eşuat: să pună în aplicare Brexitul, într-o ţară profund dezbinata la trei ani după referendum.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
Johnson
Urlete și scandal în casa politicianului Boris Johnson. Poliția a intervenit

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult