Ultima campanie de dezinformare a Rusiei are un impact uriaș asupra întregii lumi. Ce vrea Kremlinul să ne facă să credem
"Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina, provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice - inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare", a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul de ştiri german Redaktionsnetzwerk Deutschland.
"Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale", a mai spus ea.
"Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti' este "să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul", a continuat Kallas.
Numărul de abonați la conturile Kremlinului s-a triplatDe teamă, unii au susţinut că sprijinirea Ucrainei pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti a însemnat escaladare. "Răspunsul meu la asta: apărarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia - slăbiciunea o provoacă", a mai spus ea.
"Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea", a avertizat Kallas, adăugând: "De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok".
Rusia se pregăteşte pentru un război lung împotriva Ucrainei, a scris Kallas. "O victorie rapidă este exclusă", a mai spus premierul estonian.
Sursa: Agerpres
Etichete: Rusia , kremlin , fake news , războiul din Ucraina , propaganda , dezinformare , retele sociale , manipulare
Dată publicare: 11-12-2023 10:54