Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultima campanie de dezinformare a Rusiei are un impact uriaș asupra întregii lumi. Ce vrea Kremlinul să ne facă să credem

Premierul estonian Kaja Kallas a avertizat luni împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, relatează dpa.

"Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina, provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice - inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare", a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul de ştiri german Redaktionsnetzwerk Deutschland.

"Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale", a mai spus ea.

"Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti' este "să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul", a continuat Kallas.

Numărul de abonați la conturile Kremlinului s-a triplat 

De teamă, unii au susţinut că sprijinirea Ucrainei pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti a însemnat escaladare. "Răspunsul meu la asta: apărarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia - slăbiciunea o provoacă", a mai spus ea.

Citește și
Gelu Voican Voiculescu
Ambasada Rusiei promovează blogul de propagandă al soției lui Gelu Voican Voiculescu. Ce scrie despre Moldova

"Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea", a avertizat Kallas, adăugând: "De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok".

Rusia se pregăteşte pentru un război lung împotriva Ucrainei, a scris Kallas. "O victorie rapidă este exclusă", a mai spus premierul estonian.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult