Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultima călătorie a familiei regale Romanov, atracție turistică în Rusia. Cum a fost reconstituită

Turiştii curioşi cu privire la trecutul imperial al Rusiei pot lua acum un tren special prin Munţii Urali pe o rută parcursă de unii membri ai familiei regale înainte de execuţia lor în 1918, informează Reuters.

Trenul, care parcurge un traseu de trei ore, între Ekaterinburg şi Alapayevsk, pune la dispoziţia celor interesaţi şi un vagon având drept tematică familia regală, unde turiştii pot proba haine similare celor purtate de nobilimea rusă la începutul secolului XX.

La sosirea în Alapayevsk, turiştii sunt preluaţi de un autobuz şi transportaţi în locaţii importante pentru viaţa membrilor familiei regale ucişi acolo.

"În noaptea de 18 iulie 1918, opt persoane au fost aruncate aici de vii", povesteşte preotul Serafim, arătând spre o groapă acoperită de zăpadă. "Printre acestea se număra Marea Ducesă Elisabeta Fiodorovna (Romanova)", adaugă el.

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa şi cei cinci copii ai lor au fost ucişi de un pluton de execuţie bolşevic în 1918 în subsolul casei unui comerciant din Ekaterinburg, la aproximativ 1.450 kilometri est de Moscova. O biserică a fost construită ulterior pe locul unde au fost ucişi.

Citește și
Prințul Philip
Prințul Philip a fost internat în spital. Soțul Reginei Elisabeta a II-a are 99 de ani

La o zi după execuţia Romanovilor, bolşevicii au bătut mai mulţi membri ai familiei regale extinse şi i-au aruncat în groapa unei mine din Alapayevsk, la nord-est de Ekaterinburg.

Biserica Ortodoxă Rusă l-a canonizat pe Nicolae al II-lea în 2000, după ce fusese descris drept un lider slab de către autorităţile sovietice. Biserica a decis că el şi familia sa au murit ca martiri când au fost executaţi de un pluton de execuţie ateu.

Finanţat de autorităţile regionale, trenul a făcut prima sa călătorie sâmbătă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult