Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina „nu a avut nimic de-a face” cu presupusul deces al lui Prigojin în urma incidentului aviatic

Președintele Volodimir Zelenki spune că Ucraina nu a avut nimic de-a face cu moartea raportată a liderului Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit agenției de presă ruse Interfax, citată de Sky News.

Raportul, care susținea că liderul Wagner a murit alături de alte nouă persoane într-un accident de avion miercuri, nu a fost încă verificat - și nimeni nu și-a revendicat nicio responsabilitate. 

Președintele Vladimir Putin a fost acuzat pe scară largă că a avut o anumită implicare, dar nici el, nici Kremlinul nu au făcut niciun comentariu până acum. 

Prigojin a fost un aliat cheie al președintelui Putin, dar relația lor s-a deteriorat după acea revoltă de doar 24 de ore. În plus, e de notorietate o declarație mai veche a liderului de la Kremlin.

Pe de altă parte, analiștii politici nu exlud nici teoria potrivit căreia totul ar fi o înscenare, astfel încât Prigojin să se poată bucura de un exil pașnic.

Keir Giles, expert în Rusia, membru senior în consultanță Chatham House: „Rămâne de văzut dacă acesta este de fapt șeful Wagner sau cineva care călătorea sub numele de Evgheni Prigojin. Știm că Prigojin obișnuia să folosească pseudonime, dar în același timp avea și persoane care-i foloseau numele în călătorii, o măsură de securitate pe care acesta o lua."

Miercuri seară, cananele de Telegram ale grupării Wagner anunțau că intențiionează să plece din Belarus spre Rusia. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult