Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina susține că Rusia a pierdut 650.640 de soldați de la începutul invaziei sale pe scară largă

Rusia a pierdut 650 640 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei la 28 septembrie.

Potrivit Kyiv Independent, acest număr include 1 470 de pierderi suferite de forțele ruse doar în ultima zi.

Potrivit comunicatului, Rusia a pierdut, de asemenea, următoarele echipamente de luptă:

- 8 860 de tancuri

- 17 438 de vehicule blindate de luptă

- 25 411 vehicule și rezervoare de combustibil

- 18 733 de sisteme de artilerie

- 1 203 sisteme de rachete cu lansare multiplă

- 961 de sisteme de apărare aeriană

- 369 de avioane

Citește și
Donald Trump, Volodimir Zelenski
Donald Trump l-a primit pe Zelenski la New York, deși l-a criticat în repetate rânduri. Cum ar putea câștiga Ucraina războiul

- 328 de elicoptere

- 16 093 de drone

- 28 de nave și bărci

- un submarin

Rusia continuă să atace, făcând victime, în timp ce #Ucraina ripostează peste graniţa comună

Apărarea antiaeriană rusă a doborât şapte drone ucrainene în patru regiuni ale ţării în ultimele ore, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, informează EFE, potrivit Agerpres.

Într-un prim comunicat, armata a raportat doborârea a patru dispozitive fără pilot la Belgorod şi a unuia la Kursk. Ulterior, au fost publicate note despre neutralizarea altor două drone în Oriol şi Briank.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a raportat vineri după-amiază doi răniţi într-un atac efectuat de Ucraina împotriva acestei regiuni de graniţă. În acelaşi timp, Gladkov a declarat că pe parcursul zilei de vineri Belgorod a fost atacat cu artilerie de peste o sută de ori.

În plus, forţele ucrainene au lansat peste 60 de drone împotriva acelei regiuni într-o singură zi, a adăugat oficialul rus.

Reuters informează sâmbătă că Ucraina a doborât 69 de drone Shahed şi două rachete X-59/69 în timpul unui atac pe scară largă al Rusiei sâmbătă dimineaţă, conform unui anunţ al forţele aeriene ucrainene.

Rusia, potrivit aceleiaşi surse, a lansat cel puţin 73 de drone din regiunile sale Kursk, Primorsko-Akhtarsk şi Orel, precum şi din Crimeea ocupată.

În plus, aviaţia rusă a lansat două rachete X-59/69 din regiunea ocupată Zaporojie şi două rachete Iskander-M din peninsula Crimeea.

Aproape toate dronele şi două rachete X-59/69 au fost interceptate în timpul bătăliei aeriene care a avut loc în 13 regiuni ale Ucrainei, inclusiv a Kievului, în timp ce o dronă s-a întors în spaţiul aerian rusesc şi trei au dispărut de pe radare.

Până acum, victime au fost raportate doar în Sumî, în nord-estul Ucrainei, unde cel puţin şapte persoane au murit în două atacuri asupra unui spital.

Conform EFE, forţele ruse au lovit sâmbătă dimineaţa un centru medical din Sumî, apoi au lovit din nou în timp ce clădirea era evacuată, ucigând în total şapte persoane, au declarat oficialii ucraineni. Presa ucraineană a informat că la momentul atacurilor, 86 de pacienţi şi 38 de membri ai personalului se aflau în spital.

Oraşul Sumî este situat la doar 32 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Mai multe clădiri şi vehicule au fost avariate de fragmente de dronă interceptate în regiunile Rivne (vest) şi Poltava (centru), potrivit autorităţilor locale, în timp ce o rachetă rusă a lovit un hotel din regiunea Odesa (sud).

Aproximativ 15 drone de atac ruseşti au fost distruse de apărarea antiaeriană în Kiev şi la periferia sa, conform unui anunţ al administraţiei militare din capitala Ucrainei, citat de EFE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult