Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina nu este pregătită să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, anunță Volodimir Zelenski. Motivul invocat

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marți, că țara sa nu este pregătită să treacă la etapa diplomatică de rezolvare a a războiului cu Rusia.

Liderul ucrainean a subliniat că nu țara sa nu va depune armele pentru a se așeza la masa negocierilor, deoarece orice acord cu Rusia va priva Ucraina de o parte din teritorii și le va permite ocupanților, după ce s-au odihnit și și-au recăpătat forțele, să demareze o nouă ofensivă, notează publicația Obozrevatel.

Totodată, președintele Volodimir Zelenski a subliniat că ucrainenii învață din greșelile lor și nu au intenția de a le repeta în detrimentul lor.

"Am explicat că nu va exista niciun 'Minsk-3', 'Minsk-5' sau 'Minsk-7', nu vom juca aceste jocuri. Așa am pierdut o parte din teritoriile noastre. Toată lumea a auzit asta de la noi, toată lumea ne înțelege. Noi să spunem "stop", rușii vor rămâne aici, Ucraina va pierde partea de sud-est a teritoriilor, apoi niște negocieri vor continua ani de zile. După aceea, ei se vor extinde și vor merge la Nikolaev, Odesa și poate vor încerca să captureze din nou Kievul", a transmis Zelenski.

Volodimir Zelenski: „Ucraina nu va îngheța linia frontului pentru a 'liniști' Rusia”

Astfel, Zelenski a concluzionat că Ucraina nu are intenția de a "îngheța" conflictul militar cu Rusia și va continua eliberarea teritoriilor sale din fosta dinamică. Așadar, până la iarnă, trupele ucrainene speră să finalizeze planurile criminale ale Kremlinului, mai notează sursa citată.

Citește și
Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO anticipează o iarnă grea şi un război de uzură în Ucraina

Președintele Zelenski a spus despre Crimeea că rămâne o peninsulă ocupată a Ucrainei, așa că țara sa o va readuce sub controlul său. Cum anume - prin mijloace militare sau diplomatice - ucrainenii vor decide singuri, fără a se consulta cu alte țări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult