Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina anunță că al doilea summit de pace nu va avea loc în noiembrie. ”Lucrăm la prevederile formulei finale”

Cel de-al doilea summit de pace, pe care Ucraina plănuia să-l țină înainte de alegerile din SUA, nu va avea loc în noiembrie, a declarat Daria Zarivnaia, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei. 

Cu toate acestea, potrivit ei, până în noiembrie toate detaliile pentru summit ar trebui să fie gata.

„Până acum se țin conferințe tematice pe fiecare punct al ‘formulei păcii’, care se încheie cu adoptarea unui comunicat. Prevederile acestor comunicate vor deveni baza pentru viitorul plan de pace al celui de-al doilea summit”, a declarat Zarivnaia într-un interviu pentru publicația ucraineană Telegraph.

După aceasta, Zarivnaia a explicat în plus pe canalul ei Telegram că o serie de conferințe tematice privind punctele „formulei păcii” vor avea loc în octombrie, ultima dintre acestea va avea loc în perioada 30-31 octombrie.

La finalul conferințelor se va decide problema datei celui de-al doilea summit de pace. Nu este specificat cine participă la conferințe.

Biroul Președintelui Ucrainei nu a anunțat oficial data celui de-al doilea summit de pace și nu a comentat programul de pregătire al acestuia.

În iulie 2024, la o lună după primul summit de pace la care Rusia nu a fost invitată, Bloomberg a raportat , citând surse , că Ucraina plănuiește un al doilea summit, pe care dorea să îl organizeze înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 5 noiembrie.

Volodimir Zelenski nu a precizat când dorește Kievul să organizeze al doilea summit, dar a spus de mai multe ori că Rusia ar trebui să fie reprezentată la acesta, pentru că altfel este imposibil să se obțină rezultate.

Departamentul de Stat al SUA, la rândul său, a spus că va sprijini Ucraina dacă aceasta va decide să invite Rusia la al doilea summit de pace.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult