Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina acuză: Rușii mobilizează cu forța în Lugansk. Oamenii care au refuzat au fost bătuți în public

Autoritățile din Ucraina acuză rușii că mobilizează cu forța oamenii din regiunea Lugansk.

În Severodonețk și orașele învecinate, numărul patrulelor care verifică documentele bărbaților a crescut, unii sunt duși cu forța la punctele de recrutare, în ciuda vârstei sau a stării de sănătate, a transmis, Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina, citat de BBC.

În orașul Sorokino au fost înregistrate cazuri de bătăi publice ale celor care refuză să fie mobilizați, oamenii fiind aduși cu forța la birourile militare de înregistrare și înrolare.

Informații similare sunt furnizate de administrația regională Lugansk. În multe așezări din regiune, numărul patrulelor a crescut, verificând actele bărbaților, cărora li se înmânează citații și se duc la punctul de colectare.

Mai mult, ucrainenii spun că pentru a contracara numeroasele cazuri de dezertare din unitățile ruse, rușii trimit mesaje prin SMS către abonații rețelei de telefonie mobilă Lugakom cu avertisment privind răspunderea penală.

Citește și
rachete HIMARS
Ucraina contraatacă. Armata ucraineană a distrus cu rachete HIMARS mai multe baze ale Rusiei din teritoriile ocupate

De asemenea, raportul susține că se fac controale în instituțiile de învățământ din regiunea Lugansk.

„Scopul este de a identifica și distruge cărți în limba ucraineană și materiale care conțin simboluri ale Ucrainei”, a spus Statul Major ucrainean.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult