Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina a decis ca oficialii care dau declarații false de avere să fie pedepsiți cu închisoarea

Parlamentarii ucraineni au votat joi o lege care prevede pedepse cu închisoare pentru oficialii care dau declaraţii de avere false.

Această lege a fost o condiţie pentru ca guvernul să poată contracta credite suplimentare de la Fondul Monetar Internaţional, transmite Agerpres.

Astfel, oficialii care nu prezintă declaraţii de avere sau nu declară averi mai mari de 4,2 milioane de hrivne (150.000 dolari) riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare.

La jumătatea lunii decembrie, deputaţii ucraineni au aprobat restabilirea prerogativelor Agenţiei naţionale de prevenire a corupţiei (NAZK), într-o încercare de a garanta primirea de noi împrumuturi de la FMI pentru a lupta împotriva declinului economic accentuat cauzat de pandemia de COVID-19.

Curtea Constituţională declarase neconstituţională, în octombrie anul trecut, o parte din legislaţia anticorupţie, considerând că sancţionarea publicării de informaţii false în declaraţiile de avere ale oficialităţilor este excesivă. De asemenea, Curtea a redus unele dintre atribuţiile esenţiale ale NAZK.

Citește și
Polițiști din Thailanda
Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, găsit mort în camera sa de hotel pe o insulă balneară

Decizia a afectat un nou acord de împrumut de 5 miliarde de dolari cu FMI, acord aflat deja în impas din cauza îngrijorărilor legate de ritmul reformelor în Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult