Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turism cu risc letal: ce se întâmplă cu cei care vizitează sala de control de la Cernobîl

Sala de control a Reactorului 4 din Cernobîl, scena celui mai grav dezastru nuclear din lume, a fost deschisă turiștilor.

Deși dezastrul nuclear a avut loc în 1986, sala de control este încă extrem de radioactivă, motiv pentru care vizitatorii trebuie să poarte echipament de protecție atunci când se află în interior.

Încă din luna mai, rezervările la Cernobîl au crescut cu aproximativ 30% în urma lansării serialului cu același nume, potrivit Live Science.

Radiația din sala de control este de 40.000 de ori mai mare decât nivelul normal, iar turiștii care vor să o viziteze trebuie să poarte un costum de protecție, o cască și o mască și să-și limiteze vizita la 5 minute. Ulterior, turiștii vor fi supuși la două teste de radiologie pentru a măsura cantitatea de radiații la care au fost expuși.

Acest lucru este tipic pentru majoritatea tururilor din Cernobîl; oamenii trebuie să treacă prin puncte de control la radiații la începutul, mijlocul și sfârșitul tururilor de o zi.

Citește și
Ce au observat experții în cazul ”sarcofagului” de la Cernobîl, menit rețină radiațiile - 5
Camera de control a reactorului 4 de la Cernobîl va fi deschisă pentru turiști

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult