Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turcia a expulzat spre Germania cinci presupuşi jihadişti

Turcia a expulzat marţi spre Germania cinci presupuşi membri ai organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) care au cetăţenie germană, a anunţat Ministerul de Interne turc citat de agenţia de presă Anadolu, informează AFP.

"Cinci combatanţi terorişti străini de cetăţenie germană au fost expulzaţi spre ţara lor de origine marţi", a precizat ministerul.

Ankara le cere regulat ţărilor occidentale să-şi repatrieze cetăţenii care s-au raliat grupării SI în Siria şi în Irak, însă acestea sunt puţin dornice să-i recupereze, în special din raţiuni de securitate, dar şi pentru că o astfel de măsură nu se bucură de popularitate pe teritoriul lor, transmite Agerpres.

Luna trecută, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că circa 1200 de membri ai SI se află în prezent în închisorile turce. El a precizat că Turcia a capturat 287 de jihadişti ai SI care au evadat din închisoare după declanşarea unei ofensive a Ankarei la începutul lui octombrie împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), vârful de lance în lupta anti-SI, în nordul Siriei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
militari francezi
Militari francezi, morți după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în Mali. VIDEO

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult