Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tsipras spune că își asumă responsabilitatea după tragedia de proporții, dar nu demisionează

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a asumat vineri ''întreaga responsabilitate politică pentru tragedia'' provocată de incendiile devastatoare de luni de la est de Atena, soldate până în prezent cu cel puţin 87 de morţi.

''V-am convocat astăzi aici în primul rând pentru a-mi asuma întreaga responsabilitate politică pentru această tragedie, în faţa cabinetului meu şi a poporului grec'', a declarat Tsipras într-un discurs rostit în faţa consiliului său de miniştri, difuzat în direct de către media.

Guvernul va acţiona repede cu un plan naţional pentru a ataca problema încălcării de decenii a prevederilor în domeniul construcţiilor, a afirmat Tsipras, adăugând că există indicii potrivit cărora incendiile au fost provocate.

Opoziţia a acuzat guvernul de aroganţă şi de eşec absolut în ce priveşte apărarea vieţile oamenilor, ca urmare a reacţiei autorităţilor în faţa incendiilor devastatoare, în timp ce rămân întrebări fără răspuns cu privire la modul în care au murit zeci de oameni în localitatea Mati, unde 49 % dintre case au fost declarate nelocuibile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult