Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupul unei ostatice a fost recuperat lângă spitalul Al-Shifa din Gaza

Corpul lui Yehudit Weiss, unul dintre cei 240 de ostatici capturaţi de militanţii Hamas când au luat cu asalt sudul Israelului, la 7 octombrie, a fost recuperat de soldaţii israelieni într-o clădire din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza.

Trupul neînsufleţit al femeii de 65 de ani a fost identificat de către criminalişti, iar familia a fost informată, a anunţat, joi, armata, relatează The Times of Israel, conform News.ro.

Trupele Batalionului 603 al Brigăzii 7 blindate au găsit cadavrul alături de echipamente militare ale Hamas, inclusiv puşti de asalt şi aruncătoare de grenade.

Cadavrul a fost adus în Israel pentru identificare, după care armata şi poliţia au notificat familia lui Weiss.

IDF nu a oferit detalii suplimentare cu privire la cauza morţii lui Weiss sau la momentul în care a fost ucisă.

Citește și
Yahya Sinwar Benjamin Netanyahu
Cum a reușit Hamas să înșele vigilența Israelului. Cuvintele cu care șeful grupării teroriste i-a "adormit" pe evrei

Weiss, mamă a cinci copii, a fost răpită din kibbutzul Beeri la 7 octombrie. Soţul ei, Shmulik Weiss, a fost ucis în camera de siguranţă a casei lor.

Yehudit, o pensionară care lucra cu copiii de la grădiniţă şi în sala de mese a kibbutzului, făcea radioterapie pentru cancer la sân când a fost răpită.

„IDF transmite sincere condoleanţe familiei”, se arată într-un comunicat. „Misiunea naţională este de a localiza persoanele dispărute şi de a readuce ostaticii acasă”, dă asigurări armata.

„IDF operează alături şi în deplină coordonare cu instituţiile naţionale şi de securitate relevante pentru a urmări aceste obiective. Nu vom înceta misiunea până când aceasta nu va fi îndeplinită”, adaugă armata.

Luni, armata israeliană a confirmat moartea unui alt ostatic, tot o femeie, care lucra în armată. O înregistrare video apărută pe un canal social al Hamas susţinea că tânăra de 19 ani, ţinută ostatică în Gaza, a fost ucisă într-un atac aerian israelian.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult