Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupul neînsuflețit al fiicei magnatului britanic Mike Lynch a fost găsit. A început "jocul învinuirilor"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hannah, fiica de 18 ani a magnatului britanic Mike Lynch, a fost găsită, vineri, de scafandrii italieni, după zile de căutari dificile.

Fata era împreună cu familia ei pe un iaht de lux, care s-a scufundat în apropierea unui port din Sicilia.

Între timp, anchetatorii "adună probe pentru o posibilă anchetă penală" privind naufragiul misterios în care au pierit șapte oameni.

Fata de 18 ani tocmai absolvise liceul și urma să studieze la Universitatea Oxford.

Hannah a pierit, la fel ca tatăl ei, magnatul în domeniul tehnologiei Mike Lynch, supranumit Bill Gates al Marii Britanii. Au murit și oaspeții lui, alaturi de care isi sărbătorea achitarea, într-un proces de fraudă derulat în America. Este vorba despre Jonathan Bloomer, director Morgan Stanley și soția lui; avocatul Chris Morvillo și soția. Nu a avut nicio sansa nici bucătarul.

Dintre cei 22 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord, au scapat 15 - inclusiv nevasta lui Mike Lynch. Acestia au reușit să urce într-o barcă de salvare.

Citește și
accident iaht
Scafandrii continuă misiunea de salvare a miliardarului Mike Lynch și a celorlalte persoane, după naufragiul iahtului de lux

Ashna Hurynag, jurnalist Sky News: "În spatele meu se află locul căutărilor. Toată ziua, scafandrii au plonjat în apă și au ieșit la suprafață, pe o căldură toridă. Este o operațiune complexă, dar și tulburătoare".

Anchetatarii locali adună probe pentru o posibilă anchetă penală in legatura cu scufundarea iahtului de lux Bayesian, pe furtună, luni, în jurul orei 05:00.

Un "joc al învinuirilor" a început deja. Directorul general al companiei care deține firma care a construit vasul a aruncat o parte din vină pe seama echipajului și a căpitanului.

Richard Bucknall, profesor de sisteme marine în cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică de la UCL: "Este clar că s-a întâmplat ceva catastrofal cu această furtună, ceea ce a făcut ca iahtul să se scufunde incredibil de repede. În opinia mea, înseamnă că este posibil să se fi răsturnat pe o parte, dintr-o cauză anume. Cumva, a avut loc o pătrundere de apă, iar acea pătrundere de apă a dus la scufundarea vasului".

Ashna Hurynag, jurnalist Sky News: "Acest imens catarg, de peste 70 de metri înălțime, al doilea cel mai înalt din câte există, s-a desprins din poziția verticală (în timpul furtunii). Este intact, (pe fundul mării). Chila, aceste element de sub linia de plutire este, de asemenea, importantă. Iahtul Bayesian avea o chilă retractabilă, de aproape 10 metri când era extinsă. Poziția finală are o importanță critică pentru investigatori".

Mathew Schank, președintele consiliului pentru căutări și salvări maritime: "Această chilă coboară centrul de gravitație al vasului, și conferă mai multă stabilitate vasului. Dacă chila era ridicată ar fi avut un impact semnificativ la naufragiul vasului".

Ashna Hurynag, jurnalist Sky News: "Alte indicii pentru anchetatori ar putea fi ușile, trapele sau chiar hublourile care este posibil să fi fost lăsate deschise, dar trebuiau închise de echipaj (înaintea furtunii). Epava zace răsturnată pe fundul mării, la o adâncime de 50 de metri. Aducerea la suprafață nu va fi deloc ușoară și ar putea dura săptămâni".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult