Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupele americane se află la doar șase kilometri de China. Taiwanul a detectat avioane de luptă chineze

Taiwanul a anunțat că Statele Unite și-au poziționat a parte din forțele armate pe un mic lanț de insule la mai puțin de șase kilometri de coasta chineză.

În ciuda tensiunilor din regiune, între China și Taiwan, un ministru taiwanez al Apărării a declarat presei că țara sa are un "schimb" cu SUA pentru a "afla cum să își îmbunătățească" armata.

Deși SUA a anunțat că antrenează forțele taiwaneze pe Formosa, insula principală a țării, Pentagonul nu a recunoscut niciodată prezența trupelor americane pe Insulele Kinmen, care se află la 5,7 km de orașul chinezesc de coastă Xiamen.

Ca răspuns la rapoartele potrivit cărora forțele speciale americane ar fi operat pe insule, Chiu Kuo-cheng, ministrul taiwanez, a recunoscut marți că armata țării sale a fost instruită de forțele americane de acolo, potrivit The Telegraph, citată de Yahoo News.

"Acest schimb are ca scop observarea reciprocă, pentru a identifica problemele pe care le avem, pentru a ne da seama cum să ne îmbunătățim și pentru a le recunoaște punctele forte, astfel încât să putem învăța de la ei. Putem învăța unii de la alții pentru a vedea ce puncte forte avem. Acesta este un lucru fix", a declarat el.

Citește și
avioane china
Desfășurare masivă de avioane de vânătoare în apropiere de Taiwan. 32 de aeronave, detectate
China a dublat exercițiile militare în strâmtoarea Taiwan

Insulele Kinmen se află pe partea opusă a Strâmtorii Taiwan, corpul de apă de 177 de kilometri care separă Taiwanul de China. Ele se află la aproximativ 160 de kilometri de Taiwan, dar sunt ușor vizibile din China continentală.

Taiwanul și-a staționat soldații atât pe Insulele Kinmen, cât și pe alte insule periferice, pe fondul îngrijorărilor legate de o invazie chineză despre care oficialii americani au declarat că ar putea avea loc până în 2027.

De partea cealaltă, în ultimele luni, China a crescut exercițiile militare în strâmtoarea Taiwan, iar oficialii Partidului Comunist nu au exclus posibilitatea de a ocupa Taiwanul cu forța militară în viitor.

Joi, guvernul taiwanez a declarat că nouă avioane chineze au trecut linia mediană din strâmtoare, ceea ce l-a determinat să desfășoare "forțe și mijloace adecvate ca răspuns la activitățile detectate".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult