Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump vrea promovarea unei „educații patriotice”, prin care tinerii să învețe să „iubească America”

Într-un discurs plin de atacuri la adresa ideologiilor de stânga şi liberale în care şi-a acuzat contestatarii că urmăresc să impună o revoluţie culturală, Donald Trump a anunţat un nou plan federal care să încurajeze "educaţia patriotică".

"Tinerii noştri vor fi învăţaţi să iubească America cu toată inima şi din tot sufletul", a declarat Trump, conform dpa.

El a povestit cum activişti de stânga, în timpul protestelor împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului din timpul verii, au dărâmat statui ale unor personaje istorice importante şi, de asemenea, şi-a atacat oponenţii care, în opinia sa, zugrăvesc imaginea unei Americi rasiste, bazate pe opresiune.

Preşedintele Donald Trump a vizitat sediul Arhivelor Naţionale, unde se află originalul Declaraţiei de Independenţă şi a Constituţiei, pentru a ţine acest discurs cu prilejul aniversării semnării Constituţiei, în 1787. Preşedintele american a anunţat, cu această ocazie, că va crea o "comisie naţională pentru promovarea educaţiei patriotice".

În SUA două mari subiecte suscită dezbateri aprinse în prezent: rasismul şi cât de profund este acesta înrădăcinat în structurile statului, precum şi moştenirea din epoca sclaviei.

Citește și
Trump
Un angajat al Casei Albe, infectat cu noul coronavirus. Reacția lui Trump

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult