Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump vede roșu în fața ochilor. Câți americani ar vota cu Kamala Harris dacă mâine ar fi alegeri prezidențiale în SUA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste câteva ore, Joe Biden își va lua adio de la viața politică, după 50 de ani de activitate prodigioasă. Președintele îi va preda solemn ştafeta Kamalei Harris în deschiderea Convenţiei Partidului Democrat.

La evenimentul organizat la Chicago vor participa 50.000 de persoane - delegați, voluntari și susținători toți cuprinși de un entuziasm, molipsitor.

Umblă vorba că la Convenție își vor face apariția și nume mari, de la Hollywood și chiar superstaruri ca Beyonce și Taylor Swift.

Democrații au ales Chicago drept oraș-gazdă a unei Convenții menite să intre în istorie, întrucât Kamala Harris va deveni oficial prima femeie de culoare candidată la președinția Statelor Unite. Înlocuirea pe ultima sută de metri a candidatului pentru Casa Albă a redat speranța democraților ca victoria este posibilă.

Jurnaliștii se asteaptă, prin urmare, la o demonstrație de unitate într-o atmosferă euforică.

Citește și
donald trump
Trump cere amânarea pronunţării pedepsei penale în dosarul Stormy până după alegerile prezidenţiale

Fiecare dintre cele patru zile ale convenției democrate va avea o temă diferită, iar lista celor care vor ține discursuri este nesfârsită.

Proteste la Chicago

Todd Belt, director, Graduate School of Political Management la Universitatea George Washington: „Vor ține discursuri partenerii de viață, care adesea oferă o perspectivă biografică necesară pentru ca oamenii să înțeleagă cine sunt candidații, nu doar pentru ce militează. Și asta chiar contează, mai ales pentru alegatorii indeciși”.

Atmosfera sărbătorească va fi totuși tulburată de zecile de mii de protestatari pro-palestinieni, care au sosit deja în Chicago și speră să impună amendamente anti-Israel la platforma partidului democrat.

Potrivit celor mai recente sondaje, dacă mâine ar fi alegeri, Kamala Harris ar fi votată de 50% dintre americani, în timp ce Donald Trump de 48%. Nu este de mirare ca republicanul vede roșu în față ochilor.

Donald Trump: „Cine ar fi crezut că în 80 de zile de acum înainte vom învinge o comunistă cunoscută drept Kamala Harris, cea mai radical de stânga persoană care a candidat vreodată la președinția SUA”.

Intrat în panică, Trump apelează la argumente care de care mai deplasate.

David Axelrod, fost consilier principal al lui Obama: „(Trump) este speriat de moarte pentru ca se și vedea reales, iar acum totul s-a dat peste cap. Se „bate” cu o femeie telegenică. Să nu uitam că el are ochiul unui director de distributie. Ea stârnește entuziasm, iar cifrele îi tot cresc, adică acele criterii după care evaluează Trump oamenii. Totuși, faptul ca în decurs de o lună situația s-a schimbat atât de mult ar trebui să fie un semnal pentru toți că nimic nu trebuie luat de sigur. O să rămână o cursa foarte strânsă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult