Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump spune că Xi i-a scris „o scrisoare frumoasă” după tentativa de asasinat

Fostul președinte Donald Trump a declarat sâmbătă că președintele chinez Xi Jinping și alți lideri mondiali l-au contactat în urma tentativei de asasinat de săptămâna trecută.

„Și m-am înțeles foarte bine cu președintele Xi. Este un tip grozav, mi-a scris o scrisoare frumoasă zilele trecute când a auzit despre ce s-a întâmplat”, a spus Trump mulțimii la un miting din Grand Rapids, Michigan.

„Majoritatea liderilor au făcut-o.”

Fostul președinte nu a precizat ce alți lideri l-au contactat.

Trump s-a lăudat de mult că are o relație caldă cu Xi.

În 2020, în timp ce era președinte, Trump a spus că el și președintele chinez „se iubesc”, în ciuda faptului că a acuzat țara că se implică în „practici neconcurențiale” în relația sa comercială cu SUA.

În calitate de președinte, Trump a impus taxe vamale asupra exporturilor chineze și a criticat aspru țara pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Trump s-a confruntat de mult timp cu critici pentru laudele aduse liderilor autoritari, inclusiv Xi. De exemplu, el s-a întâlnit de mai multe ori în ultimele luni cu premierul ungar Viktor Orban.

În februarie, Trump a spus că este deschis să majoreze tarifele la exporturile chineze și a spus că nu crede că Xi și-ar dori să se întoarcă la Casa Albă, deși a spus că Xi „a fost un prieten foarte bun de-al meu în timpul mandatului meu”.

Sâmbătă, lui Trump i s-a alăturat la mitingul său noul său partener de alergare, JD Vance, și a apărut fără bandajul mare, alb, pe care îl purta anterior la ureche. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult