Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump și-a supraevaluat averea cu miliarde de dolari, afirmă procurorul general al New York-ului într-un caz de fraudă civilă

Donald Trump s-a angajat într-o fraudă "scandaloasă" și și-a supraestimat averea netă cu miliarde de dolari, a afirmat vineri procuratura din New York într-un dosar judiciar.

Aceste precizări au loc chiar înainte de pledoariile finale într-un caz civil de fraudă împotriva fostului președinte american, notează Reuters.

Memoriile finale ale ambelor părți vor fi urmate joi de pledoariile finale, iar judecătorul care prezidează cazul, judecătorul Arthur Engoron, va da un verdict la o dată ulterioară.

Cazul amenință să îl deposedeze pe Trump de bunuri imobiliare prețioase, iar Engoron l-a găsit deja responsabil pe candidatul la nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024 pentru că și-a supraestimat în mod fraudulos averea cu miliarde de dolari, pentru a obține condiții mai bune de împrumut.

Procesul de anul trecut, care a durat trei luni, s-a referit în mare parte la daune.

Citește și
Donald Trump: Imigranții „otrăvesc sângele țării”. Afirmațiile din campanie, considerate fasciste, xenofobe și rasiste
Ministrul ucrainean de externe nu crede că Trump, dacă redevine preşedinte, va face o înţelegere cu Rusia fără Ucraina

Procurorul general al New York-ului, Letitia James, o aleasă democrată, solicită penalități de cel puțin 250 de milioane de dolari și restricții drastice privind capacitatea lui Trump de a face afaceri în stat.

Trump a negat că a comis vreo infracțiune și a numit cazul o vânătoare de vrăjitoare politică.

Cazul face parte dintr-o avalanșă de probleme juridice cu care se confruntă Trump în campania electorală în care se confrunta cu președintele Joe Biden pentru alegerile din noiembrie 2024.

În timpul mărturiei sfidătoare și sinuoase din octombrie, Trump s-a lăudat cu abilitatea sa în afaceri și s-a revoltat împotriva a ceea ce a spus că a fost o prejudecată politică împotriva sa din partea lui James și Engoron.

Donald Jr. și Eric și Ivanka Trump au depus, de asemenea, mărturie. Aceștia au declarat că au avut o implicare mică sau deloc în situațiile financiare ale tatălui lor în timp ce conduceau Trump Organization, o companie umbrelă pentru afacerile sale de mare anvergură.

Spre deosebire de frații ei, Ivanka Trump nu este acuzată.

Viitorul imperiului lui Trump atârnă în balanță după ce, în septembrie, Engoron a ordonat dizolvarea companiilor care controlează bijuteriile coroanei din portofoliul său din New York, inclusiv Trump Tower și 40 Wall Street din Manhattan.

Acest ordin este acum în așteptare, în timp ce Trump face apel, iar unii experți juridici spun că Engoron ar putea să nu aibă autoritatea de a emite un ordin atât de cuprinzător.

Trump este pus sub acuzare la Washington și în Georgia pentru încercările sale de a anula rezultatul alegerilor din 2020, în Florida pentru modul în care a gestionat documentele clasificate la plecarea din funcție, și la New York pentru plățile de bani pentru tăinuire făcute unei vedete porno înainte de alegerile din 2016.

Trump a pledat nevinovat și a negat orice abatere în toate cazurile.

Primul dintre procesele sale penale ar trebui să înceapă la New York în martie, dar acest lucru se poate schimba, deoarece calendarul juridic aglomerat al lui Trump complică programul instanțelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult