Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Victorie majoră pentru Trump” Reacții după analiza raportului lui Mueller

Your browser doesn't support HTML5 video.

Donald Trump NU a conspirat cu Rusia, ca să-şi sporească şansele de a fi ales preşedinte în 2016. Cel puţin ancheta, derulată timp de 2 ani de procurorul special Robert Mueller, nu a găsit dovezi în acest sens.

Preşedintele a revendicat imediat "o exonerare completă", deşi raportul nu stabileşte că Trump se face nevinovat şi de obstrucţionarea justiţiei.

Ancheta a umbrit primii doi ani de preşedinţie ai lui Donald Trump, iar adepţii lui vorbesc de o mare victorie care îi va mări considerabil cota la alegerile din 2020.

După ce a analizat raportul lui Robert Mueller, procurorul general William Barr a transmis Congresului o scrisoare în care prezintă concluziile anchetei privind amestecul Rusiei în campania prezidenţială din 2016. Cea mai importantă este că "echipa de campanie a lui Donald Trump nu a conspirat şi nu s-a coordonat cu guvernul rus."

După ce, în ultimii 2 ani, a denunţat în neştire ancheta lui Mueller drept o "vânătoare de vrăjitoare", Trump a jubilat la aflarea veştii.

Citește și
donald trump si kim jong un
Trump a anulat o serie de sancțiuni impuse Coreei de Nord: "Îl place pe Kim Jong-un"

Donald Trump, preşedintele SUA: "Este vorba de o exonerare completă şi totală. E o ruşine că ţara noastră a trebuit să treacă prin aşa ceva."

Lucrurile nu sunt, însă, cu totul limpezi. În rezumatul sau, procurorul general admite că, fără a exista suficiente dovezi cât să poată fi inculpat, Donald Trump nu poate fi totuşi exonerat pentru acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei. Atât le-a trebuit democraţilor din Congres ca să solicite imperativ publicarea raportului complet.

Analiştii se aşteaptă ca lupta să continue pe acest front. 

Eric Tucker, analist Associated Press: "E o victorie majoră pentru preşedinte, o victorie fără urmă de dubiu. În ceea ce priveşte întrebarea dacă preşedintele a obstrucţionat justiţia, lucrurile sunt puţin mai complicate. În această chestiune, procurorul special nu a ajuns la o concluzie clară."

Ancheta lui Robert Mueller a trimis în judecată şi, în unele cazuri, după gratii consilieri apropiaţi ai lui Trump, deşi nu în legătură cu acuzaţii de colaborare cu ruşii.

De asemenea, investigaţia a scos la iveală eforturile ample ale Moscovei de a-l aduce la Casa Albă pe Donald Trump. Ruşii au atacat serverele Partidului Democrat şi au încercat să-i influenţeze pe alegători prin intermediul reţelelor de socializare. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult