Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump l-ar fi sunat de şapte ori pe Putin după ce a plecat de la Casa Albă. Cum a reacționat Kremlinul

Kremlinul a negat miercuri relatările jurnalistului american Bob Woodward potrivit căruia fostul preşedinte american Donald Trump a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin de până la şapte ori după ce a părăsit la Casa Albă.

Întrebat de publicaţia rusă RBC dacă Putin şi Trump au vorbit la telefon, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu, nu este adevărat”.

În cartea sa „War” („Război”), Bob Woodward relatează că la un moment dat, la începutul anului 2024, Trump i-a ordonat unui consilier să plece din biroul său de la reşedinţa din Florida, Mar-a-Lago, pentru a putea purta o convorbire telefonică privată cu Putin, potrivit rezumatului cărţii publicat de The Washington Post.

Cartea citează, de asemenea, un consilier neidentificat al lui Trump care susţine că Trump ar fi vorbit cu Putin de până la şapte ori de când Trump a părăsit Casa Albă, în 2021.

Cotidianul american The Washington Post a precizat miercuri că Woodward nu detaliază în cartea sa despre ce au discutat Trump şi Putin şi citează un oficial al campaniei fostului preşedinte SUA care pune la îndoială presupusul contact.

Citește și
rusia
Putin a scos armele nucleare din buncăre și le-a plasat în zone de luptă. Imaginile au fost făcute publice de TASS
„Au dat-o în bară în 2014”

Campania lui Trump a respins afirmaţiile lui Woodward şi a declarat că ceea ce scrie în carte a fost „inventat”, a relatat The New York Times.

Woodward scrie, de asemenea, că Trump, în timpul mandatului, i-a trimis lui Putin teste de Covid-19 pentru uzul său privat în timpul pandemiei.

Cartea lui Bob Woodward reaprinde acuzaţiile privind o relaţie prea confortabilă între cei doi lideri, pe care Trump a încercat ani de zile să o minimalizeze şi să o respingă.

Potrivit Politico, Woodward relatează, de asemenea, în carte că preşedintele Joe Biden a blamat modul în care fostul preşedinte Barack Obama a gestionat invazia Rusiei în Peninsula Crimeea în 2014, ceea ce a încurajat invazia mai amplă a Kremlinului în Ucraina în 2022. „Au dat-o în bară în 2014”, i-ar fi spus Biden unui prieten, potrivit lui Woodward. „Acesta este motivul pentru care suntem aici. Am dat-o în bară. Barack nu l-a luat niciodată în serios pe Putin”, ar fi spus actualul preşedinte al SUA şi fost vicepreşedinte al lui Barack Obama, notează News.ro.

În vârstă de 81 de ani, Bob Woodward este unul dintre cei mai celebri jurnalişti americani de investigaţie. El a început să lucreze pentru The Washington Post ca reporter în 1971, iar în prezent deţine titlul onorific de editor asociat. Când era reporter la The Washington Post, în 1972, Woodward a făcut echipă cu Carl Bernstein, iar cei doi au realizat o mare parte din reportajele originale care au generat scandalul Watergate, ducând în cele din urmă la demisia preşedintelui Richard Nixon. Woodward a scris 21 de cărţi despre politica americană şi afaceri curente, dintre care 14 au ocupat primele locuri pe listele de best-seller-uri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult