Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump contrazice experții în sănătate privind vaccinul pentru Covid-19. „A fost puțin confuz”

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Și dacă ar fi lansat astăzi, un vaccin ar ajunge să-și creeze efectul de imunitate peste cel puțin 9 luni".

Este avertismentul lansat miercuri seară de directorul Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor.

"Ori n-a înțeles întrebarea ori s-a exprimat greșit!", i-a replicat președintele Donald Trump.

Donald Trump: „Dacă era o administraţie din trecut, şi altele, dinainte de Obama, aţi fi avut un vaccin în doi ani şi jumătate, poate trei. Noi vom avea un vaccin în cel mult câteva luni.”

În Statele Unite, boala continuă să facă victime într-un ritm galopant.

În cursul unei audieri în Senat, directorul Centrului American pentru controlul și prevenirea bolilor a ținut să tempereze optimismul generat de președintele-candidat Trump în legătură cu vaccinul anti-coronavirus.

Citește și
Donald Trump, Benjamin Netanyahu, ministrul de externe al EAU, şeicul Abdallah bin Zayed Al-Nahyan, şi cel al Bahrein, Abdel Latif al-Zayani
Israel, EAU şi Bahrein au semnat la Casa Albă acorduri istorice de normalizare a relaţiilor

Întrebare: „Când vă fi acesibil publicului larg astfel încât să-i simțim beneficiile și să ne putem întoarce la viață normală?”

Dr. Robert Redfield, director CDC: „Cred că probabil în al treilea ori al patrulea trimestru al anului 2021.”

Altfel spus, a doua jumătate a anului viitor.

Trump: „Cred că a greșit. Este pur și simplu incorect. Am vorbit cu el la telefon și mie nu mi-a spus așa. Cred că a fost puțin confuz, poate a formulat incorect. Vă spun că suntem gata de acțiune imediat ce vaccinul este anunțat. Asta s-ar putea întâmpla în octombrie ori puțin după. Imediat ce e avizat, începem.”

Oricum, președintele Trump continua să fie optimist:

Donald Trump: „O să dispară. Virusul o să dispară.”

În același timp cu declarația președintelui, Statele Unite raportau încă 40 de mii de noi infectări în decurs de 24 de ore și 1.400 de decese, cel mai mare număr din ultimele 5 săptămâni.

Dr. Larry Brilliant, epidemiolog: „Suntem pe punctul să trecem de 200.000 de decese. Sunt îngrijorat că următoarele câteva luni vor fi cele mai grele din istoria noastră.” În prezent, 23 de state americane sunt în zona roșie, din cauza răspândirii accelerate a virusului, iar în 34 de state numărul de decese e în creștere față de săptămâna trecută.

176 de persoane s-au îmbolnăvit la o nuntă  

 

O nuntă ținută la începtul lunii august în statul Maine este acum asociată cu 176 de îmbolnăviri de Covid-19 și 7 decese.

Dr. Nirav Shah, Maine Center for Disease Control and Prevention: „Când oamenii se strâng la un loc e ca și cum ar exploda scântei de virus în toate direcțiile.”

Nici cu testarea în masa lucrurile nu se mișcă potrivit planurilor și promisiunilor.

Admiral Brett Giroir, HHS Assistant Secretary for Health: „Am spus că în septembrie vom ajunge la capacitatea de 90 de milioane de teste. N-am spus că vom vom face 90 de milioane de teste în septembrie. Evident că speram că numărul testelor să crească.”

Experții americani pledează apăsat pentru portul măștilor.

Robert Redfield, director CDC: „Măștile de protecție rămân cea mai importantă și eficientă unealtă de sănătate publică de care dispunem. Există dovezi științifice că măștile dau rezultate și oferă cea mai bună apărare. Aș merge chiar atât de departe încât să spun că masca e o garanție mai bună de protecție decât vaccinul.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult