Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump îl felicită pe Putin pentru „marele” schimb de ostatici. ”Ne-am recuperate oamenii, dar facem niște afaceri oribile”

Candidatul republican al SUA, Donald Trump, l-a felicitat pe președintele rus Vladimir Putin pentru un acord istoric de schimb de prizonieri încheiat săptămâna trecută, sugerând că liderul rus a obținut capătul mai bun al acordului.

„Aș dori să-l felicit pe Vladimir Putin pentru că a făcut încă o afacere grozavă. Ați văzut înțelegerea pe care am făcut-o?” a spus Tump unei mulțimi de susținători la un miting de campanie în Atlanta sâmbătă, în timp ce a criticat administrația Biden pentru gestionarea schimbului.

Fostul președinte al SUA, care concurează pentru al doilea mandat la Casa a declarat că schimbul de prizonieri a dus la eliberarea „unora dintre cei mai mari ucigași” din lume.

„Ne-am recuperat oamenii, dar băiete, facem niște oferte oribile ”, a spus Trump.

„Este frumos să spun că le-am primit înapoi, dar creează asta un precedent prost?” a adăugat el.

În cel mai mare schimb de prizonieri de la sfârșitul Războiului Rece, Rusia a eliberat joi 16 prizonieri, inclusiv reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich, cetățeni germani și dizidenți ruși.

Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris i-au salutat pe americanii eliberați la întoarcerea lor joi seara, Biden afirmând că schimbul este o ispravă diplomatică .

În schimb, opt ruși care fuseseră închiși în cinci țări au fost eliberați. Printre acestea se numără Vadim Krasikov, un colonel de la serviciile secrete ale Rusiei, care a fost închis pe viață în Germania pentru uciderea unui dizident cecen la Berlin în 2019.

Acordul a provocat o oarecare tensiune în Germania, ministrul de externe Annalena Baerbock recunoscând că schimbul a reprezentat o „dilemă extrem de sensibilă” care „conduce, pe bună dreptate, la multă nevoie de conversație”.

În declarațiile sale de sâmbătă la mitingul de campanie, Trump a mai sugerat că acordul cu prizonierii includea plăți către Rusia, spunând că a asigurat eliberarea a „59 de ostatici” în timpul mandatului său și „nu a plătit niciodată nimic”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult