Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump ameninţă cu ieșirea SUA din Organizaţia Mondială a Comerţului: Ştim că ne jecmănesc

Președintele american Donald Trump a ameninţat, marţi, că Statele Unite vor părăsi Organizaţia Mondială a Comerţului, pe care el o acuză că acordă un tratament favorabil Chinei, în detrimentul SUA.

„Vom pleca dacă este necesar”, a declarat Trump în faţa angajaţilor unei uzine chimice a societăţii Shell, situată în Pennsylvania.

„Ştim că ne jecmănesc de ani de zile şi asta nu se va mai întâmpla niciodată!”, a mai spus miliardarul republican, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Nu este pentru prima dată când preşedintele american ameninţă să părăsească organizaţia mondială pe care o considera, în timpul campaniei sale electorale, „caducă”.

Vara trecută, Trump a estimat că OMC tratează „foarte prost” SUA de ani de zile. El a dat asigurări că dacă organizaţia „nu se reformează”, Washingtonul „s-ar putea retrage”.

Citește și
Operatiune de decontaminare nucleara in Rusia
Prima reacţie a lui Trump, după incidentul nuclear din Rusia. "Avem o tehnologie similară"

La sfârşitul lui iulie, el a cerut reforme din partea OMC, pentru ca aceasta să nu mai acorde un tratament preferențial ţărilor în curs de dezvoltare.

Administraţia Trump reproşează de multă vreme OMC, şi unora dintre membrii săi precum China, că abuzează de acest statut de ţară în curs de dezvoltare, care permite, între altele, întârzierea aplicării anumitor acorduri sau protejarea anumitor sectoare, fără a se expune nemulţumirilor membrilor organizaţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult