Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump amenință că va pune capăt sprijinului american pentru Ucraina dacă va fi reales președinte. Atac frontal la Zelenski

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a criticat aploarea sprijinului militar și financiar acordat de țara sa Ucrainei și a amenințat că va rezolva "imediat problema" dacă va reveni la Casa Albă.

Trump a făcut acest anunț în timpul unui eveniment de campanie desfășurat în Detroit, informează Evropeiska Pravda.

În discursul său, fostul președinte american a mai spus că mai spus că solicitările Ucrainei "nu se opresc niciodată".

De asemenea, Trump l-a criticat dur pe liderul de la Kiev, Volovimir Zelenski: "Este, probabil, cel mai bun agent de vânzări dintre politicienii care au trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă de aici cu 60 de miliarde de dolari".

"Acum patru zile, tocmai a plecat cu 60 de miliarde. S-a întors acasă și a anunțat că are nevoie de alte 60 de miliarde. Și nu se oprește niciodată, nu se oprește niciodată. Voi rezolva problema chiar înainte de a merge la Casa Albă ca președinte. Încă de când voi fi președinte ales, voi aborda această problemă",a continuat candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA.

Citește și
jens stoltenberg
NATO scoate SUA din schemă. Ce măsură de precauție și-a luat Alianța în privința Washingtonului

Evropeiska Pravda a precizat că Zelenski a călătorit ultima dată în SUA în decembrie 2023, nu "acum patru zile", iar sprijinul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari, a fost convenit o singură dată, în primăvara acestui an, într-un pachet privind finanțarea securității naționale aprobat după mai multe luni de dispute interne legate de securitatea la granița cu Mexic, iar Donald Trump și-a dat acordul în acest sens.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult