Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trenurile "fantomă" care circulă noaptea din Belarus spre Rusia. Sunt pline cu cadavrele soldaților ruși morți pe front

La Mazyr, în sudul Belarusului, morgile sunt pline cu cadavre ale soldaților ruși morți în Ucraina. Trupurile militarilor sunt transportate înapoi în Rusia cu trenuri și avioane, în mijlocul nopții, ca să nu atragă atenție, potrivit Radio Free Europe.

Localnicii din Gomel au filmat ambulanțe militare care circulau prin oraș, angajații spitalului clinic din regiune susținând că peste 2.500 de cadavre au fost deja transportate înapoi în Rusia începând cu 13 martie.

 

Armata ucraineană spune că peste 14.000 de soldați ai Kremlinului au fost uciși de la invazia rusă din 24 februarie, în timp ce o estimare a serviciilor de informații americane a estimat numărul la aproximativ 7.000. Ministerul Apărării din Moscova spune că mai puțin de 500 de soldați au fost uciși.

Angajații spitalelor din Gomel descriu morgi „arhipline”. Un locuitor al orașului Mazyr a spus că: „Pasagerii de la gara din Mazyr au fost șocați de numărul de cadavre încărcate în tren. După ce oamenii au început să filmeze, armata și le-a ordonat să șteargă imaginile.”

 

Un medic de la principalul spital din orașul Mazyr a avertizat: „Nu sunt destui chirurgi. Cadavrele au fost transportate cu ambulanțe și încărcate în trenuri rusești. După ce cineva a făcut filmat asta și postat pe internet, cadavrele au fost încărcate noaptea pentru a nu atrage atenția.”

La Spitalul nr. 4 din Gomel pacienții internați ar fi început să fie externați încă de pe 1 martie, pentru a face loc numărului mare de soldați ruși răniți în Ucraina.

„Sunt atât de mulți ruși răniți acolo – este de groază. Teribil de desfigurați. Este îngrozitor să asculți gemetele lor, care se aud în tot spitalul”, a spus unul dintre pacienții externați.

Un alt medic a spus că localnicii se tem că va apărea o criză de medicamente, folosite pentru tratarea militarilor ruși.

Regiunea Gomel se învecinează cu Rusia la est și cu Ucraina la sud. Orașul Gomel este cel mai mare din Belarus după Minsk și un nod important pentru comerț și transport. Președintele țării, Alexandre Lukașenko, susține războiul lui Putin și a permis desfășurarea unor unități militare rusești în țară. Un număr necunoscut de trupe rusești s-au deplasat de la Gomel spre sud, spre Kiev, capitala Ucrainei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult