Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei state din Europa au intrat în atenția lui Putin. Acuzațiile aduse de liderul de la Kremlin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vladimir Putin și-a repetat voința de a "face totul" pentru a "eradica definitiv nazismul", motivul invocat de liderul de la Kremlin pentru atacarea Ucrainei. A acuzat, însă, și țările baltice că promovează rusofobia la nivel de stat.

Președintele rus a vorbit la ceremonia prin care s-au marcat 80 ani de la sfârşitul asediului Leningradului în cel De-al Doilea Război Mondial. Orașul, redenumit Sankt Petersburg după destrămarea URSS, este locul unde s-a născut Putin.

Fratele său,mai mare a fost ucis în timpul asediului. Mama sa aproape că a murit de foame, iar tatăl a fost rănit în apropiere de Leningrad.

Acum, Putin l-a avut drept musafir de onoare pe președintele bielorus Alexandr Lukașenko. Liderul de la Minsk a declarat, la rândul lui, că Rusia și Belarus sunt deschise la dialog, dacă este respectat, cităm, "adevărul" celor întâmplate în a doua conflagrație mondială. Lukașenko nu a explicat la ce "adevăr" face referire.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: "Agresiunea cu care țara noastră se confruntă în prezent demonstrează că, în 1945, nazismul a fost înfrânt, dar nu eliminat. Rusofobia, xenofobia, naționalismul au devenit arma grupărilor revanșarde în multe țări europene, în Țările Baltice și, din păcate, în Ucraina".  

Citește și
putin burkina faso
Putin are mâna largă. Burkina Faso a primit o donaţie de 25.000 de tone de grâu din partea Rusiei

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult