Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei rachete, lansate din Liban spre coasta de nord a Israelului. Mai multe trupe sunt trimise la granița cu Gaza

Trei rachete au fost lansate, joi seară, din sudul Libanului către Israel, care nu au provocat însă daune sau victime.

Informația a fost confirmată de Forţele de Apărare Israeliene (IDF), care au anunţat joi seară lansarea rachetelor, fără să ofere mai multe detalii, potrivit France24.

O sursă apropiată Hezbollah, duşman de moarte al Israelului, a indicat că această mişcare armată libaneză nu a fost implicată în tirurile respective.

În Liban operează mai multe grupări militante, inclusiv Hezbollah, care a purtat un război de o lună cu Israelul în 2006. 

BBC a anunţat că Israelul şi-a trimis trupe la graniţa cu Gaza.

Citește și
Israel
Scene șocante în Israel. Momentul în care un bărbat este scos din mașină și bătut de mulțimea furioasă

Imagini suprinse acolo, joi seară, arată artileria israeliană bombardând Gaza, camioane de artilerie şi trasee de interceptori ale sistemului antirachetă Iron Dome al Israelului la rachetele lansate din Gaza.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Lt. Col. Jonathan Conricus, a declarat pentru AFP că trupele „sunt pregătite şi continuă să se pregătească pentru diferite scenarii”. El a spus că o ofensivă terestră reprezintă „un scenariu”.

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării şi au doborât un bloc turn din Gaza. Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 70 de oameni.

Escaladarea conflictului, care a început luni, a determinat ONU să avertizeze cu privire la un război de amploare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult