Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei persoane au murit de cancer în urma unor transplanturi de organe de la același donator

Trei persoane au murit după ce au dezvoltat cancer în urma unor transplaturi de organe de la același donator, un caz descris drept ”extraordinar” de experți, relatează Daily Mail.

Organele transplantete celor trei persoane care au decedat de cancer au provenit de la o femeie de 53 de ani, care a murit în urma unui atac cerebral în 2007. Plămânii ei, ficatul și rinichii și inima au ajuns la mai multe pesoane.

Patru dintre persoanele la care au ajuns organe au fost diagnosticate cu cancer între 16 luni și 6 ani de la transplant. Trei dintre cele patru persoane au murit după ce cancerul s-a extins, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Transplantation. Al patrulea pacient diagnosticat cu cancer a reușit să supraviețuiască după ce rinichiul transplantat i-a fost înlocuit și a suferit un tratament de chimioterapie. O altă persoană care a primit inima femeii a decedat din cauza unei infecții.

Medicii nu au depistat la timp că femeia de la care au provenit organele avea cancer la sân. Potrivit specialiștilor riscul de a dezvolta cancer de la un organ transplant este de 1 la 10000. Specialiștii  care au studiat cazul spun că acesta ar fi singurul depistat în care un donator ”răspândește cancer” la alte patru persoane.

Medicii spun că este vorba despre un caz unic pentru că boala a evoluat foarte lent și că de obicei screeningul în cazul organelor prelevate pentru transplant este foarte precis.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult