Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei avioane cu români repatriați au sosit de la Tel Aviv pe Aeroportul Otopeni. „Moartea, cu ochii o vezi”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La mai bine de o săptămână de la primele atacuri din Israel, sute de oameni sosesc în România, în căutarea unui loc unde să fie în siguranță.

Trei avioane au aterizat în noaptea de luni spre marți pe Aeroportul din Otopeni, cu români, israelieni sau ucraineni veniți din Tel Aviv. Cei din urmă fug pentru a doua oară din calea războiului.

Au stat cu sufletul la gură până s-au urcat în avionul spre România, având în vedere că mai multe curse le-au fost anulate.

Femeie: „Ce am văzut? Moartea cu ochii o vezi!” Ușurați că au ajuns pe un tărâm sigur, oamenii au dat frâu liber emotiilor. O femeie stabilită de cativa ani în Israel a numărat orele până la sosirea în România și s-a rugat în gând. Compania la care luase inițial bilete și-a anulat toate zborurile. Până să prindă un loc spre România a trăit în teroare.

Femeie: „Mai ales pentru mine, ca mamă, este greu să mă culc cu gândul la copiii mei și toți copiii care au murit acolo. Suntem chiar lângă graniță. Mi-era frică să ies din casă, să ies și până la poartă sau... Este pur și simplu îngrozitor, nu am cuvinte. Sperăm să ne întoarcem, avem familie.” Femeie: „Groaznic a fost. Sirene, după aceea sunt aprinse rachete, dar oricum e foarte strașnic și fricos. Ne-am rugat. Am amânat de câteva ori biletul.” Alții au venit pe cont propriu. Dar stau mereu cu gândul la cei rămași în Israel. Reporter: Și-ați venit singură în România?

Citește și
portavion uss ford sua
Washington Post: Ce aduc portavioanele SUA în Israel. Mii de marinari și pușcașii marini americani merg în Mediterană

Femeie: „Da, soțul...”

Reporter: Și familia dumneavoastră?

Femeie: „Lucrează și nu a putut să vină. Frică, sirene, alarme, trebuie să ne adăpostim. Nu aveam buncăr, de aceea trebuia să ieșim pe scări și frica este mai mare când nu ai unde să te adăpostești. Eu sunt obișnuită un pic, dar e destul de înfricoșător.” Nu doar românii au venit la București ca să scape de război. Israeliancă: „Pentru viețile lor, pentru viețile lor. (n.r. ale copiilor)” Ucraineancă: „E război, e înfricoșător.”

Reporter: Ai văzut bombe?

Ucraineancă: „Am văzut, erau lângă mine. Nu e nevoie să explic așa ceva.” Unul dintre cele trei zboruri de la Tel Aviv spre Bucuresti a fost operat de Tarom. În urmă cu câteva zile, compania a anuntat că vor fi operate curse pe această rută doar în regim special.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult