Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tratamentul similar cu cel primit de Trump e disponibil de azi și pentru Ebola. Regeneron a fost aprobat în SUA

Un tratament cu anticorpi sintetici Regeneron, similar cu cel folosit la președintele SUA Donald Trump, a fost dezvoltat pentru Ebola. Acesta a fost aprobat miercuri de autoritățile americane.

Tratamentul Regeneron cu anticorpi sintetici foloseşte aceeaşi tehnologie utilizată pentru a dezvolta un tratament experimental împotriva COVID, care i-a fost administrat preşedintelui american Donald Trump, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta reduce rata de deces a pacienților, arată studiile clinice.

Tratamentul împotriva Ebola a fost aprobat de Agenţia pentru Medicamente a SUA (FDA).

Inmazebse administrează intravenos şi conţine un cocktail de anticorpi monoclonali. Aceşti anticorpi fabricaţi în laborator, atunci când sunt injectaţi în corpul unui pacient, se agaţă de virus pentru a-l neutraliza, aşa cum ar trebui să facă sistemul imunitar, relatează Agerpres.

Studiile clinice au fost realizate pe 382 de persoane, dintre care jumătate au fost trataţi cu Inmazeb, iar cealaltă jumătate au primit un alt medicament.

Citește și
Donald Trump: „Femei din suburbii, nu vreți să mă placeți?”. Atacuri dure la adresa lui Joe Biden
Donald Trump: „Femei din suburbii, nu vreți să mă placeți?”. Atacuri dure la adresa lui Joe Biden

Dintre cei trataţi cu Inmazeb, 33,8% au murit după 28 de zile, comparativ cu 51% dintre cei 153 de pacienţi din celălalt grup.

Studiul a fost realizat în Republica Democrată Congo în 2018, iar rezultatele au fost publicate în New England Journal of Medicine în 2019.

Ca la orice medicament, au existat și efecte secundare iar cele mai frecvente au fost febra, frisoanele şi un ritm cardiac şi respiraţie accelerate - însă acestea sunt şi simptome ale infecţiei cu virusul Ebola.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult