Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Traseul parcurs de Vladimir Putin în Mariupol, orașul care s-a aflat cel mai mult timp sub asediu | GALERIE FOTO

Președintele rus Vladimir Putin a făcut prima sa vizită în Mariupol, orașul din Ucraina care s-a aflat cel mai mult timp sub asediu.

Reporterii BBC au refăcut o parte din traseul urmat de Putin. Un videoclip difuzat de presa rusă îl arată pe președintele rus discutând cu un însoțitor, în timp ce se îndreaptă spre o sală de evenimente. Kremlinul a transmis că vizita a avut loc sâmbătă noaptea. Putin a decis „în mod spontan” să viziteze orașul.

Primarul orașului aflat în exil, Vadim Boychenko, a declarat că Mariupol este ceva „personal” pentru Putin din cauza a ceea ce s-a întâmplat acolo.

„Trebuie să înțelegem că Mariupol este un loc simbolic pentru Putin din cauza furiei pe care a provocat-o orașului. Niciun alt oraș nu a fost distrus atât de tare. Niciun alt oraș nu a fost asediat atât de mult timp. A venit personal să vadă ce a făcut”, a spus primarul.

Citește și
Xi Jinping, Rusia
Președintele Xi Jinping a ajuns la Moscova. ”Rusia şi China construiesc punţi la propriu şi la figurat”

BBC a identificat câteva locații cheie pe lângă care Putin a trecut în timpul vizitei. Președintele rus a condus pe strada Kuprina, pe Bulevardul Myru, apoi pe Bulevardul Metalurhiv, unde se află Sala de Concerte a Filarmonicii pe care a și vizitat-o.

În apropiere se afla și Maternitatea Numărul 3 din Mariupol, care a fost bombardată în martie anul trecut.

Ulterior, Putin a oprit pe Bulevardul Myru, înainte de a ajunge în Piața Teatrului, zonă care a fost scena unui bombardament în care au murit de la cel puțin 300 de civili până la 600. Aceștia foloseau clădirea teatrului drept adăpost. Rusia a negat bombardamentul și a dat vina pe batalionul Azov.

Apoi, Putin a făcut un tur pietonal într-un complex rezidențial din cartierul Nevski, unde i s-au arătat planurile de reconstrucție. De asemenea, potrivit presei ruse, el a vorbit cu mai mulți rezidenți și chiar a vizitat un apartament.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult