Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tragedie pe un drum din Kashmirul indian. Cel puţin 37 de persoane au murit într-un accident de autocar

Cel puţin 37 de persoane au murit, miercuri, în Kashmirul indian, după ce un autocar s-a răsturnat pe un drum montan, iar apoi a ajuns într-o prăpastie, a anunţat poliţia locală.

Accidentul a avut loc în apropierea oraşului Doda, la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Srinagar, capitala regiunii, informează AFP, citată de Agerpres.

Harvinder Singh, un responsabil al guvernului local, a declarat pentru AFP că 37 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Poliţia se teme că bilanţul ar putea creşte, deoarece cel puţin 18 răniţi au fost transportaţi la spital, potrivit autorităţilor.

Accidentul a fost "cauzat de neglijenţa şoferului care a lovit bariera de siguranţă a drumului", a declarat pentru AFP agentul de poliţie Sunil Gupta, adăugând că autocarul s-a prăbuşit "circa 250 de metri" în jos. El a precizat că cel puţin 25 de persoane au fost rănite.

Imagini video surprinse la faţa locului prezintă o privelişte macabră, cu mai multe cadavre, în timp ce echipele de salvare încearcă să ajute răniţii.

Citește și
Avalanșe Kashmir - 5
Avalanșe în Kashmirul indian și pakistanez. Zeci de persoane au murit
Rudele celor decedați vor primi despăgubiri

Premierul indian Narendra Modi a descris accidentul drept "şocant" pe reţelele sociale, prezentând condoleanţe familiilor victimelor.

"Mă rog ca răniţii să se recupereze cât mai repede posibil", a adăugat el, precizând că guvernul va oferi despăgubiri de peste 2.200 de euro rudelor celor decedaţi în accident şi de circa 550 de euro celor răniţi.

Accidentele sunt frecvente pe vasta reţea rutieră din India, prost întreţinută şi cunoscută ca fiind periculoasă.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale publicat în 2021, 11% din totalul deceselor pe şosele survin în India, chiar dacă ţara nu are decât 1% din totalul vehiculelor din lume.

În iulie anul trecut, cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa când un autocar a luat foc după ce a lovit un stâlp şi s-a răsturnat în timpul nopţii pe o autostradă din statul Maharashtra, în vestul ţării.

În luna mai, cel puţin 21 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de pe un pod în centrul Indiei. Accidentul a fost provocat de şofer, care a adormit la volan, potrivit autorităţilor.

În octombrie 2022, cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un autobuz care transporta invitaţi la o nuntă s-a prăbuşit într-o prăpastie, în munţii din nordul Indiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult