Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tragedie în Sudan. Cel puţin 31 de persoane au murit din cauza surpării unei mine de aur

Surparea unei mine de aur din centrul Sudanului a cauzat moartea a cel puţin 31 de persoane, a anunţat, marţi, Compania sudaneză de resurse minerale (SMRC), informează Agerrpres, care citează AFP şi dpa.

''Treizeci şi unu de corpuri au fost scoase în timp ce un miner a supravieţuit prăbuşirii unei mine artizanale duminică seară'', a declarat Khaled Dahoui, directorul Companiei publice de resurse minerale din regiunea West Kordofan.

Opt mineri încă sunt daţi dispăruţi.

Exploatarea minieră se află în apropierea oraşului Al-Nohoud, la circa 500 de kilometri vest de capitala sudaneză, Khartoum, unde patru mineri au murit în circumstanţe similare în ianuarie acest an. Mina mai fusese închisă de autorităţile locale după un accident asemănător, după care a fost redeschisă.

Aceşti mineri erau echipaţi doar cu unelte artizanale, aşa cum se întâmplă adesea în Sudan, care este al treilea producător de aur din Africa, după Africa de Sud şi Ghana. În ultimele decenii, astfel de mine artizanale s-au înmulţit în Sudan, ajungând să reprezinte acum aproape 80% din producţia naţională.

Citește și
sudan
Trei persoane ucise şi 80 rănite de armată în timpul manifestaţiilor împotriva loviturii de stat din Sudan

În anul 2018, Sudan a exportat 93 de tone de aur. Numeroase mine de aur din această ţară sunt însă semilegale şi nu respectă standardele de siguranţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult