Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tragedie în India, la o ceremonie la care au participat peste un milion de oameni. 11 persoane au murit

O ceremonie de premiere la care s-a adunat un număr uriaș de oameni, peste un milion, s-a încheiat tragic. 300 de oameni s-au îmbolnăvit și 11 au murit din cauza insolației, relatează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit presei locale, 20 de persoane au fost spitalizate şi 300 s-au îmbolnăvit în urma acestei ceremonii de "premii civile" care a avut loc duminică lângă Mumbai, la temperaturi de aproape 38 de grade Celsius şi într-o atmosferă foarte umedă.

La ceremonie au fost prezenţi şi oficiali ai guvernului indian, între care ministrul de Interne Amit Shah, care a mulţumit spectatorilor pentru că au aşteptat atât de mult sub un soare arzător.

Cabinetul ministrului-şef al statului Maharashtra (vest), Eknath Shinde, a raportat un "incident trist şi tulburător" şi a promis despăgubiri pentru rudele victimelor.

Citește și
militari India
Patru persoane, ucise în urma unui atac cu armă de foc la o bază militară din India

Partidul Congresului, principala formaţiune de opoziţie, a acuzat guvernul de neglijenţă şi a cerut deschiderea unei anchete penale.

Valurile de căldură au ucis peste 6.500 de oameni în India din 2010. Anul trecut, în ţară au fost înregistrate mai multe recorduri de temperatură.

Din cauza temperaturilor ridicate, autorităţile au decis ca începând de luni şcolile şi instituţiile de învăţământ superior vor fi închise timp de o săptămână în statul Bengalul de Vest (est), a informat presa locală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult