Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tragedie aeriană în Marea Britanie: Un pilot britanic își pierde viața în prăbuşirea unui avion de vânătoare de tip Spitfire

Un pilot din cadrul Forţelor Regale Aeriene britanice (RAF) a murit sâmbătă în prăbuşirea unui avion de vânătoare de tip Spitfire care a participat la Bătălia Angliei în 1940, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Acest avion din al Doilea Război Mondial zbura către baza aeriană Coningsby, în estul Angliei, atunci când s-a prăbuşit pe un câmp, sâmbătă, după ora locală 13.00 (15.00, ora Romniei).

Poliţia şi salvatori s-au dus la faţa locului, unde pilotul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost declarat mort.

”Cu o mare tristeţe trebuie să confirmăm moartea unui pilot al RAF în tragicul accident din apropierea bazei Coningsby, azi (sâmbătă)”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Nimeni altcinava nu a mai fost implicat în accident.

Premierul conservator Rishi Sunak a scris pe X că se gândeşte la rudele victimei după acest ”eveniment tragic”.

Liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer s-a declarat ”profund întristat” de această dramă.

Baza de la Coningsby găzduieşte Battle of Britain Memorial Flight, o colecţie de avioane de vânătoare şi bombardiere de epocă ce participă la show-uri aeriene i expoziţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult