Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Traficul de pe autostrada din Italia, reluat parțial la o zi de la explozia cisternei

Autoritățile italiene au deschis o anchetă, pentru a stabili cum de s-a produs explozia unei cisterne, pe o autostradă care se afla pe un drum din Bologna.  

La o zi de la explozia soldată cu moartea unei persoane și rănirea a peste 70 de oameni, circulația în zonă a fost parțial deschisă, informează AFP, citat de Agerpres.

„Ţinând cont de dinamica accidentului şi de consecinţele potenţiale, putem considera că am fost norocoşi”, a apreciat marţi şeful guvernului italian Giyseppe Conte, care s-a deplasat la faţa locului pentru a constata dimensiunea pagubelor şi i-a vizitat şi pe răniţi.

Totodată, autoritățile au revizuit bilanțul exploziei, astfel că sunt 145 de răniți și un mort, conform News.ro.

„Ne putem considera norocoşi. A fost un accident teribil, dar cei răniţi se recuperează. Având în vedere situaţia, ar fi putut fi consecinţe mai grave”, a declarat premierul italian Giuseppe Conte.

Citește și
accident italia
O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins momentul teribilului accident din Italia

Premierul italian, care i-a vizitat pe răniţii internaţi la Spitalul Carlo Alberto Pizzardi din Bologna, a spus că a fost demarată o anchetă privind incidentul: „După cum ştiţi, procurorul general din Bologna a demarat o anchetă pentru a afla cauzele”.

Conte a precizat că vor avea loc şi analize tehnice: „Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat pentru a preveni asemenea tragedii”.

În imaginile unei camere de supraveghere a traficului difuzate de poliţie se poate vedea cum camionul-cisternă a lovit din spate un camion ce staţiona: şocul a provocat o mică explozie şi un incendiu care, la scurt timp după ce autostrada a fost evacuată, a provocat o explozie uriaşă.

Puterea deflagraţiei a antrenat surparea unei părţi a şoselei situată deasupra unei alte autostrăzi care trece dedesubt. După controale de securitate efectuate la structura pasajului pe parcursul nopţii de luni spre marţi, circulaţia a fost redeschisă în ambele sensuri în cursul dimineţii pe partea de şosea rămasă intactă.

Pe această arteră trece o mare parte din traficul între sudul Italiei şi Veneţia (nord-est) şi în direcţia tunelurilor alpine spre Austria şi Germania.

„Trebuie să facem totul pentru a afla adevărul cu privire la acest grav accident”, a declarat ministrul transporturilor Danilo Toninelli.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult