Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Titlul pe care îl va primi Meghan Markle după căsătoria cu prințul Harry

Your browser doesn't support HTML5 video.

Meghan Markle va primi după căsătorie titlul de ducesă ori contesă.

Chiar dacă se căsătoreşte cu un prinţ, ea nu va fi considerată prinţesă decât în anumite condiţii. În ierarhia complicată a familiei regale britanice, rangul ei va fi diferit, în funcţie de prezenţa sau absenţa soţului.

Ca actriţă, Meghan Markle a jucat multe roluri. A fost agentă FBI, avocată şi asistentă medicală. Va fi ea însă şi prinţesa?

Max Foster, corespondent CNN: "Ca să înţelegeţi asta, trebuie să înţelegeţi ce e o prinţesă. Când Meghan se va căsători cu Harry, ea va deveni Maiestea Sa Regală Prinţesa Henry de Wales."

Deşi titlul ei va conţine cuvântul "prinţesă", Meghan nu va avea statut propriu-zis de prinţesă, pentru că nu are sânge regal. În prezenţa lui Harry, va avea rang de prinţesă, dar în lipsa lui, chiar şi membrii mai puţin importanţi ai familiei regale vor avea un rang mai înalt decât ea. Între ea şi Kate, rangul ei este inferior, pentru că Harry este mai jos decât William în ordinea succesiunii la tron.

Citește și
Meghan Markle
Motivul pentru care Meghan Markle nu va avea domnișoară de onoare

Pe de altă parte, lady Diana a fost exact în aceeaşi situaţie ca Meghan şi Kate, dar asta nu a împiedicat o lume întreagă să o numească prinţesă.

Max Foster, corespondent CNN: "Aşadar, uneori va avea statut de prinţesă, alteori nu prea. Dar, dacă va avea o fiică, aceasta va fi prinţesă adevărată, fiindcă va avea sânge regal."

Meghan nu este prima femeie de origine americană care se căsătoreşte cu cineva din familia regale. Acum 80 de ani, Wallis Simpson s-a măritat cu Eduard al 8-lea, dar n-a devenit niciodată membră a familiei regale, pentru că acesta a renunţat la titlul regal ca să o ia de soţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult