Modifica setarile cookie
Toate categoriile

The Times: Theresa May ar putea demisiona vineri. Miniştrii au declanşat "revolta"

Theresa May este aşteptată să îşi anunţe vineri plecarea din funcţie, anunţă joi cotidianul The Times. Planul ei privind un al doilea refendum asupra Brexit ar fi dus la acest dezodământ.

Demisia a devenit iminentă în urma unei revolte a membrilor cabinetului de la Londra, după ce May a propus un al doilea referendum asupra Brexit. Sursele Times afirmă că premierul va anunţa demisia după o întâlnire cu Graham Brady, liderul grupului parlamentar al conservatorilor,

Miniştrii ar fi încercat să îi impună demisia încă de miercuri seară, dar May a refuzat. Pentru a obţine retragerea premierului, membrii cabinetului s-ar fi aliat cu parlamentarii conservatori care s-au "răsculat" împotriva lui May.

 

Ce urmează după demisia Theresei May

 

Citește și
Theresa May - 3
Theresa May le promite parlamentarilor britanici o ofertă „îndrăzneață” privind Brexitul

Ministrul britanic pentru relaţia cu parlamentul Andrea Leadsom şi-a anunţat miercuri demisia, afirmând că nu mai crede că guvernul poate să pună în practică rezultatul referendumului din iunie 2016 în favoarea Brexitului

Chiar dacă demisionează, May va rămâne premier până când conservatorii aleg un nou lider al partidului, procesul de votare în 2 etape putând dura chiar şi o lună şi jumătate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult