Modifica setarile cookie
Toate categoriile

The Jerusalem Post: Palestinienilor din taberele de refugiați li se oferă 350 de dolari ca să lupte pentru Rusia

Palestinienilor care trăiesc în tabere de refugiați din Liban li s-au oferit 350 de dolari pentru a lupta de partea Rusiei în Ucraina, susține The Jerusalem Post, care citează o sursă din guvernul libanez și un reportaj al The Media Line.

Sursa citată susține că recruților li se acordă, de asemenea, o bursă lunară și o compensație pentru familiile lor, dacă acceptă să lupte în numele Rusiei, arată Insider.

Majoritatea palestinienilor trimiși în Ucraina provin din cea mai mare tabără de refugiați palestinieni din sudul Libanului, tabăra Ein El Hilweh, se arată în materialul citat. Ein El Hilweh are o populație de aproximativ 80.000 de oameni, conform unei estimări ONU din 2017.

Nu este clar câți palestinieni au fost recrutați până în prezent, dar publicația a raportat că aproximativ 300 au terminat deja pregătirea și au fost trimiși în luptă. Alți aproximativ 100 de palestinieni din tabără sunt pregătiți pentru a fi trimiși, a punctat sursa citată. 

Jurnaliștii susțin că recruții de la Ein El Hilweh sunt preponderent membri ai Fatah, un partid politic condus de Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene. Alții ar aparține unui alt partid politic palestinian important, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei.

Citește și
belarus-china
China și Belarus au emis o declarație comună în care au cerut încetarea focului în Ucraina şi negocieri de pace

Cei mai mulți dintre cei recrutați nu sunt înregistrați adecvat de către autoritățile libaneze, ceea ce îu ajutp să călătorească mai ușor și să fie mai greu pentru guvern să îi urmărească, potrivit The Jerusalem Post.

Nu este clar cine se află în spatele unității de recrutare, The Jerusalem Post sugerând că ar putea fi în coordonare cu activiști asociați cu Ambasada Palestiniană în Liban sau cu gruparea militantă islamistă șiită Hezbollah.

Insider nu a putut verifica în mod independent aceste afirmații. Dar se știe că Rusia a recrutat anterior voluntari sirieni pentru a lupta în Ucraina. Gruparea mercenară rusă Wagner a recrutat și luptători la nivel internațional, potrivit Voice of America News.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult