Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Thailanda, afectată de inundații. Sunt 32 de morți. Zeci de mii de oameni, evacuați

32 de persoane au murit și peste 23.000 au fost evacuate, în nord-estul Thailandei, din cauza ploilor torențiale din ultimele două săptămâni.

Din 29 august, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, informează AFP, citat de Agerpres.

Două fenomene meteorologice se află la originea acestor inundaţii - furtuna Podul şi o depresiune tropicală care s-a format deasupra Mării Chinei de Sud, numită Kajiki, a precizat aceeaşi sursă.

Ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Locuitorii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele cu ajutorul bărcilor şi a plutelor improvizate.

Presa din Ubon Ratchathani, cea mai afectată provincie, a publicat fotografii cu oameni ce mergeau prin apa care le ajungea până la piept.

Citește și
Bilanț catastrofal după ploile torențiale care au devastat Spania
Bilanț catastrofal după ploile torențiale care au devastat Spania. „Situația e dramatică”

„Va fi nevoie de trei săptămâni pentru a evacua toată această apă", a afirmat Sarit Witoon, guvernatorul acestei provincii care a criticat reacţia lentă a guvernului în gestionarea acestei crize.

Premierul thailandez Prayut Chan-O-Cha a scris sâmbătă pe Twitter că cerut agenţiilor „să accelereze furnizarea de ajutor" pentru persoanele afectate de inundaţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult