Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Teroriștii Hamas și Hezbollah își procură foarte ușor orice armă au nevoie din Ucraina. ”Aș dori să fiu absolut sincer”

Teroriștii Hamas și Hezbollah își pot procura foarte ușor orice armă au nevoie din Ucraina, dar în prezent se bazează pe propria producție, a declarat ministrul iranian de Externe.

Organizația șiită Hezbollah din Liban și mișcarea palestiniană radicală Hamas din Gaza își pot procura cu ușurință orice arme de care au nevoie în Ucraina prin achiziții ilicite, a declarat ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian, potrivit agenției ruse TASS.

„Vedeți, în trecut – aș dori să fiu absolut sincer cu dumneavoastră – am obișnuit să oferim tot felul de sprijin Hezbollah, Hamas și Jihad-ul Islamic, ținând cont atât de dreptul internațional, cât și de condițiile de confruntare cu ocupantul, Israel”, a spus Abdollahian la Forumul de la Doha, când a răspuns la o întrebare despre sprijinul Teheranului pentru aceste organizații.

"Dacă mă întrebați de unde pot obține arme, atunci una dintre piețele negre de unde le pot obține este Ucraina. Foarte ușor, fără prea mult efort, pot obține orice au nevoie din Ucraina", a spus diplomatul iranian de vârf. Potrivit acestuia, Hezbollah și Hamas în prezent „pot produce singure armele necesare”.

Cum prezintă TASS situația din Israel și Gaza

Tensiunile au izbucnit din nou în Orientul Mijlociu pe 7 octombrie, după ce militanții din grupul radical palestinian Hamas, cu sediul în Fâșia Gaza, au lansat o incursiune surpriză pe teritoriul israelian, ucigând mulți rezidenți din kibbutzuri israeliene care locuiau în apropierea graniței cu Gaza și răpind peste 200 de israelieni, inclusiv femei, copii și bătrâni.

Citește și
Avion
Momentul în care un avion aterizează la Tel Aviv în timpul unui tir de rachete lansate de Hamas. VIDEO

Hamas a descris atacul său ca un răspuns la acțiunile agresive ale autorităților israeliene împotriva Moscheei Al-Aqsa de pe Muntele Templului din orașul vechi al Ierusalimului. Israelul a declarat blocada totală a Fâșiei Gaza și a lansat bombardamentele enclavei și a unor zone din Liban și Siria, precum și o operațiune la sol împotriva Hamas în Fâșia Gaza.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult