Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tensiuni în Ierusalim. Arestări și răniți la un nou protest împotriva lui Netanyahu. Reacția poliției | GALERIE FOTO

Cel puţin nouă persoane au fost arestate în timpul unui protest antiguvernamental care a avut loc, luni seară, în Ierusalim, potrivit unei declaraţii a unui purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, citate de CNN.

Unele au fost arestate sub suspiciunea de a fi atacat poliţişti şi de perturbare a ordinii publice, iar patru au fost arestate sub suspiciunea de a fi dat foc sau de a fi încercat să dea foc, se arată în comunicat. Unii ofiţeri au fost uşor răniţi, a precizat acesta.

"Ca urmare a faptului că protestul s-a transformat într-o tulburare şi o revoltă violentă, un ofiţer de poliţie a declarat protestul ilegal şi le-a ordonat (protestatarilor) să se disperseze de la faţa locului", se arată în declaraţie.

Doi protestatari au fost răniţi uşor şi au fost duşi la spital, potrivit Magen David Adom, serviciile de urgenţă din Israel. Mii de persoane s-au adunat în timpul protestelor antiguvernamentale pe strada Azza din Ierusalim.

Unii au încercat să spargă barierele poliţiei din zona de protest desemnată legal în jurul Knessetului israelian pentru a încerca să se apropie de reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu, a declarat poliţia.

Citește și
fâșia gaza
În toiul negocierilor de încetare a focului, un oficial Hamas spune că „nimeni nu are idee” câţi ostatici sunt încă în viaţă

Începând cu 7 octombrie, au avut loc numeroase proteste antiguvernamentale, israelienii solicitând guvernului Netanyahu să finalizeze un acord care să permită returnarea tuturor ostaticilor deţinuţi în Gaza şi organizarea de alegeri anticipate în Israel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult