Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tensiuni în Germania, după ce 2 imigranți au fost acuzați de crimă: „Nu acceptăm ca gloata să îi vâneze”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O crimă petrecută la Chemnitz, în Germania, reaprinde tensiunile legate de valul de imigranți intrați în țară în ultimii 3 ani.

Un localnic a fost înjunghiat mortal în timpul unui festival de stradă, iar suspecții, un sirian și un irakian, au fost arestați. Episodul a declanșat proteste tensionate, inclusiv luni seară.

Sutele de protestatari care au umplut străzile din centrul oraşului s-au împărţit în două tabere, pe de-o parte extremiştii de dreapta, veniţi să ceară alungarea imigraţilor din ţară şi de cealaltă parte, cei veniţi să demonstreze împotriva lor.

N-a trecut mult până când din cele două tabere au început să zboare obiecte contondente.

"Scânteia" care a aprins tensiunile este incidentul tragic petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un festival de stradă. Un german de 35 de ani a fost înjunghiat mortal, iar alţi doi au fost răniţi, într-o dispută cu cei doi imigranţi. Nu se ştie de la ce a pornit cearta.

Citește și
Incendiu langa Berlin
Incendiu de amploare, la 50 km de Berlin. Fumul înecăcios se simte până în capitală. FOTO

Bărbatul a murit la spital, iar poliţia i-a arestat pe suspecți, un sirian de 23 de ani şi un irakian de 22. Prima reacţie a localnicilor a venit duminică după-amiază, când 100 de oameni au protestat paşnic împotriva violenţei. N-a durat mult până când situaţia a scăpat de sub control.

"Ce s-a întâmplat ieri la Kemnitz nu îşi are locul într-un stat constituţional. Nu acceptăm ca gloata să îi vâneze pe oamenii care arată diferit, care au origini diferite şi să împrăştie ura pe străzi", a transmis Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului federal.

Problema imigraţiei este extrem de delicată în Germania, ţară care începând cu 2015, a primit aproximativ 1,3 milioane de refugiaţi, majoritatea din Siria şi Irak.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult