Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temperaturi de -50 de grade în SUA. Avertisment pentru populație: ”Nu ieșiți din casă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iarna nu se dă dusă prea curând în Statele Unite.

Americanii se pregătesc pentru câteva zile de îngheţ. Meteorologii i-au avertizat să se aştepte la temperaturi record, în special în statele din centru, precum Dakota de Nord şi Missouri. În unele locuri, mercurul din termometre va plonja sub minus 30 de grade - un potenţial risc pentru vieţile oamenilor, avertizează autorităţile.

În state precum Colorado şi Michigan, noaptea a adus ninsori abundente şi un strat proaspăt de zăpadă. Iar în Wisconsin, situaţia este atât de gravă, încât guvernatorul a declarat starea de urgenţă în tot statul, din pricina troienelor şi mai ales a îngheţului. Asta înseamnă că şi Garda Naţională ar putea fi chemată să intervină pe lângă echipele obişnuite.

Pentru cei care ies să dea zăpada la o parte, munca este şi mai grea, din pricina temperaturilor extrem de scăzute.

Cel mai rău va fi însă miercuri, când nordul statului Illinois va fi străbătut de mase de aer cu temperaturi de minus 48 de grade Celsius. Este "un pericol pentru vieţile oamenilor", după cum avertizează Serviciul naţional de meteorologie.

Citește și
Lole, Agnita
Reacția unor turiste străine care văd pentru prima dată „lolele” din Agnita

Medic: ”În primul rând, există riscul de degerături, însă oamenii sunt în pericol să sufere şi de alte condiţii riscante: corpul se poate răci atât de mult, încât să se oprească inima. Aşa că mereu îi sfătuim să se îmbrace în straturi. Să poarte cizme, căciulă, mănuşi şi să se îmbrace ca şi când ar trebui să stea afară pentru mai mult timp."

Alţi specialiti sunt şi mai categorici.

Medic: "Nu aş ieşi din casă decât în situaţii de urgenţă sau dacă este vorba de ceva legat de serviciu. Însă având în vedere temperaturile despre care vorbim, chiar şi de -45, -50 de grade resimţite din pricina vântului, cel mai bine ar fi să staţi în case, până trece acest val de aer rece."

În Minnesota, temperaturile ar putea ajunge la minus 34 de grade Celsius, care, coroborate cu vântul puternic, se vor resimţi că minus 51 de grade Celsius. În Milwaukee, meteorologii se aşteaptă să fie doborât recordul de temperatură stabilit în 1996, de minus 32 de grade Celsius. Ceva mai ridicate vor fi temperaturile în zona Marilor Lacuri, unde se prognozează minus 11 grade Celsius.

În Canada vecină, câţiva şoferi nevoiţi să-şi oprească maşinile din pricina unui ambuteiaj s-au gândit să profite de şoseaua înghețată: au organizat un meci de hochei în mijlocul drumului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult